SEGRE

GUIA

Divendres Sant de devoció

La processó del Sant Enterrament, amb una dotzena de passos, congrega milers de lleidatans || Dijous a mitjanit va tenir lloc la del Silenci i ahir al matí va ser el torn dels viacrucis

Un penitent custodia un dels passos.

Un penitent custodia un dels passos.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fidels i devots en Divendres Sant. Molts lleidatans van viure ahir una jornada plena de fervor religiós. L’acte central i més esperat a la ciutat de Lleida va ser, sens dubte, la processó del Sant Enterrament, que va arrancar a les 21.00 hores. Organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang, va ser encapçalada com ja és tradició pels Armats de la Sang.

La processó va comptar amb una desena de passos com, per exemple, el del Natzarè, el Crist de l’Agonia, el Descendiment, el Crist Jacent o el pas de la Solitud, que portaven confraries com les de la Casa d’Aragó, Centre Galego, Casa d’Andalusia, Sagrada Família, Centre Cultural Garrigues i els Portants de Sant Llorenç, entre d’altres, amb membres de totes les edats.

Al ritme dels tambors, els passos avançaven sota l’atenta mirada de milers de ciutadans, especialment al tram de l’avinguda Catalunya. El silenci es trencava per moments pel soroll de les cadenes que portaven una vintena de penitents, dels quals alguns també carregaven grans creus de fusta a l’esquena.

La processó va ser presidida per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el bisbe, Salvador Giménez, entre altres autoritats. El recorregut de la processó del Sant Enterrament, que es va prolongar durant un parell d’hores, va ser l’habitual: avinguda Catalunya i carrers Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia i Alcalde Costa, per acabar el trajecte a l’església de la Puríssima Sang.

Al matí va ser el torn dels viacrucis, que es van celebrar en parròquies de barris com Cappont, Pardinyes, Barri Antic o Mariola. Un dels més multitudinaris va ser el del Barri Antic, que va sortir de Sant Martí i va arribar fins a la Seu Vella.

D’altra banda, l’Agrupació de Tambors de la Confraria de la Casa d’Aragó va fer un recorregut per l’Eix Comercial. Un Divendres Sant de fervor religiós que ja va començar dijous a la mitjanit amb la processó del Silenci, que va sortir de l’església de Sant Martí.

Altres localitats de Ponent també van celebrar processons i viacrucis (vegeu més informació a la pàgina següent).

Un penitent custodia un dels passos.

Un penitent custodia un dels passos.ITMAR FABREGAT

Un penitent custodia un dels passos.

Un penitent custodia un dels passos.ITMAR FABREGAT

Un penitent custodia un dels passos.

Un penitent custodia un dels passos.ITMAR FABREGAT

tracking