SEGRE

COMMEMORACIÓ EQUIPAMENTS

Més de 500.000 euros per a Sanaüja

El consistori homenatja avui les germanes Rosa i Cecília Huguet, que van finançar la construcció del Centre Cultural de Recerca Castell de Sanaüja || Les instal·lacions se cediran al municipi

Una imatge de les germanes Rosa i Cecília Huguet, que cedeixen el centre a la població.

Una imatge de les germanes Rosa i Cecília Huguet, que cedeixen el centre a la població.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sanaüja retrà homenatge, avui, a Rosa i Cecília Huguet, dos veïnes del municipi que, a més de ser molt actives en la vida social i cultural del poble, van ser les impulsores de la construcció del Centre Cultural de Recerca Castell de Sanaüja. Per fer-ho, les germanes hi van dedicar més de mig milió d’euros dels seus estalvis i van posar en marxa aquest projecte, que ja fa més quinze anys que està en funcionament.

Amb l’objectiu que l’edifici formés part d’una iniciativa pensada especialment per donar a conèixer la riquesa paisatgística de la vall del Llobregós, les germanes van crear la Fundació Castell de Sanaüja, l’entitat que els va permetre començar la construcció de l’edifici, que va costar 521.544 euros i que formaven part dels estalvis de Rosa i Cecília, que va morir recentment.

Les dones pretenien que el centre, construït en uns terrenys de la seua propietat, es convertís en un espai de difusió que acollís centres escolars i personal docent, però mai va arribar a tenir la projecció que elles esperaven. Així, segons l’alcalde de Sanaüja, Josep Condal, les instal·lacions, que es troben a la zona d’expansió del municipi, havien de servir per dissenyar rutes didàctiques que recorreguessin l’espai natural de la vall del Llobregós.

Segons va explicar l’alcalde, durant el transcurs de l’acte d’homenatge d’avui es donarà compliment a una de les voluntats de les dos germanes Huguet: la cessió del Centre Cultural de Recerca Castell de Sanaüja al municipi.

Les comarques lleidatanes, amb altres precedents d’altruisme

Són alguns els municipis lleidatans que han rebut donacions d’aquestes característiques. Com el cas d’Esterri (vegeu SEGRE de dijous), on l’herència del veí Josep Beso contempla l’ajuntament com l’únic possible comprador d’una finca de més de 6.000 metres quadrats en cas que els hereus no en facin ús, o el cas de la localitat d’Agramunt, que va rebre l’any 2014 una quantitat de 100.000 euros gràcies a la donació d’una de les seues veïnes, Mercè Ros, que els va deixar en herència a l’ajuntament amb una única condició: que fossin destinats a finançar projectes per a millores urbanístiques per a la població.

tracking