SEGRE

Tesla confirma que el seu vehicle circulava en automàtic quan va xocar als EUA

Tesla confirma que el seu vehicle circulava en automàtic quan va xocar als EUA

Tesla confirma que el seu vehicle circulava en automàtic quan va xocar als EUAEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vehicle de la companyia nord-americana Tesla, un Tesla Model X, tenia activat el sistema automàtic quan el passat 23 de març va xocar contra una barrera a Mountain View (Califòrnia), segons va confirmar ahir a la nit l’empresa en un comunicat, publicat avui per mitjans locals.

Poc després de l’accident, el conductor del vehicle, Walter Huang, de 38 anys i que treballava com un enginyer per a Apple, va morir en un hospital proper.

Tesla va assegurar que el sistema automàtic estava activat i que Huang no va posar les mans al volant fins sis segons abans de l’accident, una cosa que no va impedir que el cotxe xoqués contra una barrera de la carretera.

El sistema de conducció automàtic és capaç de frenar i accelerar com si d’un conductor es tractés i, a més, permet als pilots retirar les seues mans del volant durant períodes prolongats de temps, encara que Tesla específicament exigeix als seus usuaris que mantinguin "a tota hora" les mans al volant.

La mort de Huang, la primera d’un conductor d’un vehicle de Tesla en manera automàtica, ha generat dubtes sobre la seguretat dels sistemes autònoms de conducció.

Recentment, el passat 18 de març, un vehicle autònom de la companyia de transport Uber va atropellar i va acabar amb la vida d’una dona a Tempe (Arizona, Estats Units).

En reacció a aquest succés, Toyota va suspendre les operacions amb vehicles autònoms que té en l’àrea de San Francisco (Califòrnia) i a Ann Arbor (Michigan), on està ubicat el seu centre d’investigació.

tracking