SEGRE

OCI

Caramelles lleidatanes per celebrar el Diumenge de Pasqua

Juneda, Tàrrega, Agramunt i Cervera, algunes de les poblacions amb cantaires

Caramelles lleidatanes per celebrar el Diumenge de Pasqua

Caramelles lleidatanes per celebrar el Diumenge de PasquaSegre Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com és costum cada Diumenge de Pasqua, nombroses localitats de Lleida han reviscut avui amb èxit la tradició de les caramelles, unes cançons populars alegres que es cantaven per celebrar la bona nova de la resurrecció de Jesús, tot que també tenen caràcter profà. En la majoria de casos, els caramellaires són grups de nens acompanyats d'instruments, que antigament recorrien els carrers dels pobles oferint les seves cançons a canvi d'ous o diners per acabar amb un dinar popular.

Actualment ofereixen petits rams de timó a canvi d'un donatiu. A Agramunt, el Grup Caramellaire Aires del Sió, acompanyat d'alumnes de l'escola municipal de música, ha recorregut per 37 any consecutiu i durant tot el matí els carrers de la localitat. Els caramellaires han fet una vintena de parades fins arribar al migdia a la plaça de l'Església, on ha tingut lloc la cantata central amb les autoritats al balcó del consistori i la plaça plena de la gent que sortia de missa. A la capital de la Segarra, la jornada, organitzada per la Coral Infantil Nova Cervera, ha començat amb un esmorzar popular a la plaça de Santa Anna. A Tàrrega, la Coral Infantil Mestre Güell ha omplert de música i color vermell els carrers de la capital de l'Urgell així com les dues residències de la ciutat (Sant Antoni i El Carme) i la localitat veïna del Talladell. Cal recordar que aquesta coral va ser fundada el 1963 amb la voluntat precisament de difondre les caramelles com a expressió de cultura popular catalana.

Altres localitats que també han pogut escoltar les alegres caramelles han estat Juneda, Castellserà, Guissona, la Fuliola i Verdú, entre altres.

tracking