SEGRE

COSMÈTICA

L’OCU denuncia que les cremes anticel·lulítiques amb prou feines tenen efecte

Després de realitzar una anàlisi de vuit cosmètics

L'OCU denuncia que les cremes anticel·lulítiques amb prou feines tenen efecte

L'OCU denuncia que les cremes anticel·lulítiques amb prou feines tenen efecteEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat avui l’"escassa eficàcia" de les cremes anticel·lulítiques, un producte que, tanmateix, es publicita de manera "exagerada".

Després de realitzar una anàlisi de vuit cosmètics anticel·lulítics, l’OCU conclou que aquestes cremes "amb prou feines tenen efecte" ja que la reducció mitjana del contorn de la cuixa amb prou feines arriba a tres mil·límetres, quan en la publicitat es promet reduir-lo fins en un centímetre.

L’organització explica en un comunicat que va analitzar, després de 28 dies d’aplicació, l’efecte aconseguit per les cremes en 30 dones i gairebé no va detectar cap millora quant al grau de cel·lulitis o alteracions visibles a la pell.

En la valoració global es va estudiar el perímetre de la cuixa i es van tenir en compte l’anàlisi del dermatòleg, la millora de la microcirculació sanguínia limfàtica, les qualitats cosmètiques i l’opinió de les usuàries.

Totes les cremes analitzades, que ronden un preu mitjà de 20 euros, van obtenir una valoració baixa per la seua escassa eficàcia. Els que van aconseguir la millor puntuació van ser Thiomucase i Clarins.

L’"OCU denuncia l’exagerada publicitat d’aquests productes que porten a les usuàries a pensar que eliminar la cel·lulitis amb una crema és un objectiu assequible. Una cosa que és a la pràctica impossible ja que es tracta de cosmètics que actuen sobre les capes superficials de la pell i tenen, per tant, escassos efectes en teixits més profunds, que és on es localitza la cel·lulitis".

A més posa en relleu la "laxa regulació de les al·legacions als productes cosmètics que permet exageracions de tot tipus sobre els seus efectes".

tracking