SEGRE

GUIA

Última Mona a les Basses

Centenars de lleidatans acomiaden la Setmana Santa a les zones de pícnic i de barbacoes || La capital del Segrià diu adéu al parc, que serà remodelat

El principal protagonista del dia van ser aquestes tradicionals postres dolces.

El principal protagonista del dia van ser aquestes tradicionals postres dolces.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Centenars de lleidatans es van reunir ahir al parc de les Basses per celebrar el dia de la Mona i, alhora, acomiadar la zona de pícnic i barbacoa de l’espai. I és que aquest ha sigut l’últim any en què els visitants podien acudir a cuinar les típiques graellades en aquesta zona del parc, que serà remodelada per acollir un càmping i un restaurant i es resituarà a prop de la zona esportiva.

D’altra banda, els veïns de la capital del Segrià també van donar per acabades les vacances de Setmana Santa al parc de la Mitjana que, malgrat els núvols, va permetre que tant grans com petits gaudissin de la Mona, els esports i l’espai natural de la zona.

També van sortir a menjar-se la mona a la comarca de l’Urgell. Per exemple, el parc de l’ermita de Montalbà de Preixana va ser un dels enclavaments més freqüentats gràcies a la celebració paral·lela de la 48 edició de l’Aplec de la Sardana, que va ser amenitzat amb la música de la Bellpuig Cobla.

El mateix va ocórrer a la zona del pantà de Castellserà, que va ser equipada per primera vegada amb taules, cadires i graelles per l’ajuntament. En canvi, a Tàrrega va ser el càmping municipal l’espai que, per segon any consecutiu, va acollir la celebració de tan tradicional dia amb moltes activitats per als nens.

A la capital del Pla d’Urgell, el dia de la Mona es va celebrar en llocs com el parc de la Serra de Mollerussa, que va ser condicionat pel consistori i va concentrar desenes de reunions entre familiars i amics. A més, una de les pastisseries del municipi, la Sant Isidori, va sortejar una mona entre els seguidors de les seues xarxes socials, que va anar a parar a Puigverd. També es van omplir altres punts de la comarca, com el Castell del Remei.

tracking