SEGRE

ART GÈNERE

Una exposició homenatja set dones de Tàrrega

Amb plafons i fotos de les trajectòries professionals i personals

Pilarín Minguell i Josefina Vidal (segona i tercera per l’esquerra), amb les autoritats i les tècniques.

Pilarín Minguell i Josefina Vidal (segona i tercera per l’esquerra), amb les autoritats i les tècniques.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Homenatjar dones destacades de Tàrrega tant per la seua trajectòria professional com personal. Aquest és l’objectiu de la iniciativa On són les dones targarines? que ahir va inaugurar al Museu Comarcal de l’Urgell, una exposició homònima dedicada a set dones rellevants al municipi durant el segle XX.

Composta per plafons, fotografies i objectes personals, la mostra se centra en la biografia de la llevadora Maria Bernades Guardiola (1900-2000), la docent Alba Güell Roca (1900-1997), les germanes llibreteres Rosina (1921-2010) i Maria Teresa Pera Güell (1924-2012), l’artista Olga L. Pijoan (1952-1997), la locutora Pilarín Minguell (1926) i la poeta i política Josefina Vidal Morera (1932).

L’edil coordinador de l’àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, va destacar que l’exposició “fa justícia” a les seues trajectòries.

Comissionada per Sonia Sans, Roser Miarnau i Mireia Fontanet, la mostra es pot visitar fins al 27 de maig i s’emmarca en una iniciativa que impulsa la regidoria de Polítiques d’Igualtat des del 2015 i que ja ha comptat amb un documental i tres contes biogràfics i infantils sobre aquestes dones (Alba Güell, Pilarín Minguell i Maria Bernades). El 17 d’abril es presentarà el quart conte dedicat a Josefina Vidal

.

tracking