SEGRE

RELIGIÓ SAGRAMENTS

Novell titlla d'“espectacle” les bodes i les comunions

El bisbe de Solsona diu que són celebracions a les quals només assisteixen els convidats || Demana a feligresos que hi participin

Imatge d’arxiu de Novell durant una confirmació.

Imatge d’arxiu de Novell durant una confirmació.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha qualificat d’“espectacle” els casaments i les comunions que se celebren a les esglésies. Novell, a la carta dominical de diumenge Temps de sagraments (I), assegura que “em xoca que les primeres comunions s’hagin convertit en eucaristies on gairebé només hi van els convidats –la majoria, no practicants–. Això fa d’aquestes assemblees, com en els casaments, visquin la celebració com un espectacle més o menys valorat en funció de si els seus protagonistes surtin més o menys a escena”.

Per aquesta raó, el bisbe es proposa que els feligresos participin en les celebracions sacramentals. Novell admet en la missiva que “és veritat que la falta de fe dels que reben aquests sagraments fa que es devaluïn als ulls de la comunitat, fa que els rectors els acabin aïllant en celebracions a part, i que fins i tot els fidels fugin de la misses en les quals hi haurà baptismes, comunions o confirmacions”. Per aquesta raó, “em xoca, quan celebro la confirmació a les parròquies més grans, el fet de no trobar la comunitat parroquial reunida”. El bisbe de Solsona també fa autocrítica: “No podem queixar-nos que els nens i les nenes que fan la primera comunió no tornin més a missa si no els donem la benvinguda el primer dia que vénen com a cristians de ple dret.”

tracking