SEGRE

SALUT JOCS

L'OCU alerta sobre els riscos de la pasta 'slime'

Alguns col·legis ja la prohibeixen per les lesions que pot causar

L’‘slime’ és una pasta viscosa que es pot fabricar amb bòrax, un àcid tòxic.

L’‘slime’ és una pasta viscosa que es pot fabricar amb bòrax, un àcid tòxic.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat sobre l’ús dels slime, una pasta viscosa i mal·leable de moda entre els més joves per la seua perillositat per a la salut. I és que aquesta pasta, que es fabrica usualment de manera casolana, pot contenir àcid bòric, una substància tòxica que pot causar problemes gastrointestinals i cremades a la pell.

Així doncs, en un comunicat, l’entitat alerta sobre l’increment d’intoxicacions per l’ús o fabricació d’aquesta pasta, que “en cas de toxicitat severa dels nens pot ser que sigui necessari haver de recórrer a un rentat gàstric urgent, desagradable i cruent per a ells, suport hemodinàmic i fins i tot diàlisi”.

A causa d’aquesta advertència, alguns centres educatius de Màlaga, per exemple, ja han prohibit que els alumnes portin aquest tipus de joguets. També alerten sobre l’ús d’aquesta pasta des d’algunes institucions sanitàries, com és el cas del Servei de Pediatria del Complex Hospitalari de la Comunitat Foral de Navarra, que adverteix sobre els riscos de l’slime i ha llançat una sèrie de recomanacions, entre les quals figura que abans de comprar aquest producte a qualsevol botiga se’n comprovi l’etiqueta per evitar l’àcid tòxic, que pot aparèixer com a borats, àcid bòric o bòrax.

tracking