SEGRE

RESTAURACIÓ ENQUESTA

El 60% de lleidatans esmorzen fora de casa i surten a sopar els caps de setmana

El 60% de lleidatans esmorzen fora de casa en dies feiners i surten a sopar els caps de setmana, més que la mitjana || Prefereixen la cafeteria tradicional i el restaurant físic davant el ‘take away’

Lleidatans sopant ahir a la nit al restaurant La Capital, al barri de Cappont.

Lleidatans sopant ahir a la nit al restaurant La Capital, al barri de Cappont.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans esmorzen més fora de casa en dies laborals i fan el mateix amb els sopars durant els caps de setmana i els festius que la mitjana del conjunt de catalans. Així es desprèn d’un nou estudi sobre la restauració a Catalunya que el departament d’Empresa va presentar ahir a Lleida i que ha elaborat per tenir una radiografia de la demanda i preferències dels consumidors i perquè el sector pugui veure punts de millora i dissenyar estratègies. Segons aquestes xifres, el 59,5% dels habitants de Ponent d’entre 18 i 75 anys, que puntuen amb un 6,9 l’oferta de restauració, esmorzen fora almenys una vegada a la setmana, davant el 55% que ho fan en el conjunt de Catalunya. Entre els motius, els esdeveniments laborals, la falta de temps o perquè agrada aquest hàbit comparteixen protagonisme. A més, també és superior la despesa mitjana, ja que a Ponent es destinen a aquest àpat 3,79 euros, 33 cèntims més que la mitjana dels catalans, i més d’un 70% es deixa aquests diners en bars i cafeteries tradicionals.

Dades

  • 59,5% ESMORZEN FORA DE CASA Gairebé el 60 per cent dels lleidatans entre 18 i 75 anys esmorza fora de casa en dies feiners almenys una vegada per setmana.
  • 60,3% SOPEN FORA CAP DE SETMANA Més d’un 60% dels lleidatans sopa fora en cap de setmana (57% a Catalunya), especialment per reunir-se amb amics.
  • 3,79 EUROS En aquest esmorzar de dilluns a divendres, els lleidatans es gasten una mitjana de 3,79 euros, 33 cèntims més que la mitjana catalana.
  • 43,8% DINEN FORA ENTRE SETMANA La falta de temps per anar a casa és el que porta el 43,8% dels lleidatans a dinar fora entre setmana (49,7% a Catalunya).

També se surt més a Lleida que a la mitjana de Catalunya pel que fa a sopar fora els caps de setmana. Ho fan el 60,3% dels veïns de Ponent (davant el 57 per cent del conjunt dels catalans), generalment per trobar-se amb la família o els amics, i hi destinen una mitjana de 13,5 euros. En 6,5 vegades escullen un establiment físic (aquí la despesa augmenta fins a gairebé els dinou euros) i molt menys sovint (1,3 vegades), un take away o un servei a domicili (en aquest cas el preu cau fins als 10,8 euros).

Una altra opció de sortir fora per a un important nombre de lleidatans és la del dinar entre setmana. Opta per aquesta modalitat un 43,8 (davant el 49,7% de la mitjana), principalment per falta de temps per tornar a casa enmig de la jornada laboral, encara que també apunten a la impossibilitat de cuinar o els esdeveniments laborals. De cada 10 d’aquests àpats, 4,5 es fan en restaurant i 2,4 a través de take away. La resta menja a casa o s’emporta la carmanyola a la feina. Quant a sortir a sopar en dies feiners o esmorzar en cap de setmana, segueixen aquesta opció menys del 20 per cent.

L’estudi, que constata que els catalans fan un àpat fora 3,5 vegades per setmana, ressalta que un 27 per cent de consumidors ha augmentat la despesa en restauració en l’últim mig any. Sobretot en restaurants, mentre que el take away acumula més detractors. Malgrat ser a l’era 2.0, la meitat segueix les recomanacions boca a boca per triar restaurant.

tracking