SEGRE

Aquests són els tres incidents homòfobs registrats a Ponent en un any

Segons l’Observatori de Catalunya i són la meitat que el 2016 || Paraules de Novell, del professor del Gili i agressió a Arbeca

Ponent registra 3 incidents homòfobs en un any

Ponent registra 3 incidents homòfobs en un any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes van registrar l’any passat un total de tres incidents homòfobs, la meitat que el 2016, segons les dades que va presentar ahir l’Observatori contra l’Homofòbia del balanç anual. En total, va comptabilitzar 111 casos, dels quals gairebé la meitat (47,7 per cent) van ser agressions tant físiques com verbals (17 punts per sobre dels dos anys anteriors). Tot i que en el conjunt de Catalunya van augmentar (amb gairebé una trentena més), a les comarques lleidatanes van descendir, ja que van passar de sis el 2016 als tres el 2017.

LES CLAUS

Concretament, els casos van ser les paraules del bisbe de Solsona, Xavier Novell; les d’un professor de l’institut Gili i Gaya, i una agressió a una parella de lesbianes a Arbeca. Encara que aquests tres incidents de Ponent representen estadísticament el 3,5 per cent del total, l’observatori també recull una projecció territorial ajustant-se a la població real de la província, segons la qual els tres casos lleidatans representen gairebé un 20 per cent del total de Catalunya.

Des de l’entitat van alertar que el 30 per cent de les incidències que recullen no arriben a denunciar-se, però el president de l’observatori, Eugeni Rodríguez, també va denunciar que l’aplicació del 155 ha paralitzat el grup de treball que havien posat en marxa conjuntament amb els Mossos d’Esquadra per fer el seguiment d’aquests casos. Més de la meitat de les incidències recollides les han patit homes gais o bisexuals. Un 18% tenen un caràcter generalista, mentre que un 17% s’han comptabilitzat en persones transsexuals. Les dones lesbianes i bisexuals han registrat poc més d’una incidència de cada deu, una proporció que es manté estable al llarg dels anys. L’informe també recull que el 2017 va ser l’any en què l’administració catalana va posar més sancions des que va entrar en vigor la llei. Entre aquestes, la multa al professor lleidatà.

tracking