SEGRE

ENTITATS ALTRUISME

Amb la solidaritat per bandera

Lleida, seu de la quarta edició de la Trobada Càritas Catalunya || L’acte va acollir 1.200 voluntaris i va servir per estrènyer els vincles entre les delegacions

Un total de 1.200 voluntaris van assistir a l’acte celebrat ahir als Camps Elisis de Lleida.

Un total de 1.200 voluntaris van assistir a l’acte celebrat ahir als Camps Elisis de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reforçar els llaços entre les delegacions, fomentar la solidaritat entre els més necessitats i arribar a tots els àmbits socials. Aquestes van ser les principals idees que el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, va utilitzar per definir els objectius de la quarta edició de la Trobada Càritas Catalunya, que es va celebrar ahir a Lleida al pavelló dels Camps Elisis. Un total de 1.200 voluntaris procedents de les deu delegacions que l’entitat té a les quatre províncies catalanes es van reunir per compartir experiències, millorar l’organització i proposar nous objectius per a l’entitat, que l’any passat va atendre 350.000 persones a tot Catalunya, mentre que les xifres dels usuaris a Lleida es donaran a conèixer el pròxim mes de juny.

En aquest sentit, Roig va recalcar que “no hem de centrar-nos només en menjar i roba, hem d’anar més enllà i veure els problemes i necessitats de la gent, hem d’anar canviant al ritme de com ho està fent la societat i mantenir-nos en el nostre compromís d’ajudar els més necessitats”.

El president de l’entitat a Catalunya també va agrair a Càritas Lleida el treball realitzat per acollir aquesta trobada, que se celebra cada dos anys en una localitat catalana diferent, i va destacar que Càritas Catalunya disposa de 12.000 voluntaris “totalment actius i implicats i aquest tipus d’actes serveixen per incentivar-los a seguir així i crear un esperit de germandat molt necessari”, va concloure en aquest sentit Roig.

Dinar de germanor i visita de la ciutat

La trobada d’ahir va arrancar amb un debat en el qual tres voluntaris van explicar la seua relació amb l’entitat i el compromís que hi tenen. Va prosseguir amb un espectacle i va continuar amb un dinar de germanor entre tots els assistents. L’encontre es va tancar amb la celebració de l’eucaristia presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i concelebrada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella, l’arquebisbe de Tarragona i els bisbes de les ciutat de Girona, Sant Feliu de Llobregat, Urgell i Vic. Abans, hi va haver temps per visitar la ciutat.

tracking