SEGRE

FESTES TRADICIONS

Tres Tombs amb cultura popular

Anglesola obre la festa amb el tercer encontre de Jocs Tradicionals de Catalunya i la primera Trobada Gegantera || Les dones del bòlit reben un homenatge

295500_1.jpg

295500_1.jpgSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semblava que aquest any perillaven els Tres Tombs d’Anglesola, però finalment un nou equip a la Societat de Sant Antoni Abat, encapçalat per Josep Fabregat, ha decidit prendre les regnes i organitzar la trenta-cinquena edició de la festa oferint un cap de setmana farcit d’activitats amb el suport de l’ajuntament. L’amenaça de pluja i fins i tot la presència d’alguna gota no va impedir que la jornada d’ahir fos tot un èxit. Al matí, un centenar de persones va participar en la tercera Trobada de Jocs Tradicionals de Catalunya, que després de passar per Barcelona i Reus va arribar a Anglesola per homenatjar l’entitat local Anem de Bòlit per mantenir viu aquest popular joc des de fa més de dotze anys. Durant tot el matí, aquells que es van atansar a la plaça de la Bassa Vila van poder jugar a bitlles (de 6 i 9), a la fona, a la morra o a la baldufa. Així mateix, va obrir les portes el Mercat de Pagès amb un total de trenta-cinc parades de productes artesans, es va celebrar la fira de cavalls i equipaments i hi va haver exhibicions de falconeria. A la tarda, la festa va continuar amb la primera Trobada de Gegants d’Anglesola, que va reunir una dotzena de colles de la comarca i pobles de l’entorn. L’alcaldessa, Carme Miró, va valorar molt positivament la jornada, especialment per poder acollir la Trobada de Jocs Tradicionals de Catalunya perquè “en aquest sentit demostra que som un referent, gràcies a les dones del bòlit, i estem al nivell de grans capitals”. Així mateix, va agrair la bona participació de les diferents colles per participar en la Trobada Gegantera.

Avui la festa celebrarà la jornada central amb els tradicionals Tres Tombs pels carrers de la localitat, acte que espera veure desfilar desenes de cavalleries i carruatges. Al matí, hi haurà esmorzar popular al polígon industrial. Així mateix, el poliesportiu acollirà un concurs d’ocells. El moment més esperat arribarà a les 12.00 hores amb la desfilada dels tradicionals Tres Tombs, que seguirà un dinar popular de final de festa.

tracking