SEGRE

HOMENATGE URBANISME

Pepe Rubianes ja té un carrer

La via honrava abans l’almirall Cervera i connecta amb el passeig Joan de Borbó || Buenafuente, Joan Manuel Serrat i Francesc Orellana protagonitzen l’homenatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al costat d’unes mil persones, va inaugurar ahir al barri de la Barceloneta un carrer dedicat a l’actor “galaicocatalà” Pepe Rubianes (1947-2009), un acte festiu que va posar fi al llarg procés per dedicar un espai urbà a l’artista. Fins ahir el carrer homenatjava l’almirall Cervera, que va participar en importants campanyes de l’Armada Espanyola al llarg del segle XIX. Amb el canvi de nom, la via que connecta el passeig Joan de Borbó amb el passeig Marítim canvia el seu esperit per la sàtira irreverent. Durant la intervenció, Colau va definir Rubianes com “un home lliure i de veritat”, alhora que elogiava la capacitat dels artistes per “fer les coses boniques”, fer riure i demostrar que “el món pot ser un lloc millor”. “Els polítics, que no som artistes, hem d’intentar seguir el mateix camí”, va reflexionar. Així mateix, va destacar que la ciutat de Barcelona “valora els seus artistes i sap que la cultura és imprescindible perquè el món sigui un lloc que mereixi ser viscut”.

“Li hauria agradat que el seu estimat públic s’hagi reunit per treure-li el nom d’aquest carrer a un fatxa i posar-lo a l’estimat Pepe Rubianes”, va concloure l’alcaldessa. A l’acte també hi van assistir, entre d’altres, l’humorista Andreu Buenafuente, el director teatral Joan Lluís Bozzo, l’actor Francesc Orella, el cantant Joan Manuel Serrat, Joan Gràcia (del grup teatral Tricicle) i el Pare Manel, que van tenir un record per a les experiències que van compartir amb ell. Per la seua part, Joan Manuel Serrat i Èric Vinaixa van ser els encarregats de posar-hi la música.

tracking