SEGRE

XARXES SOCIALS

Facebook admet recopilar informació fins i tot de no usuaris de la seua xarxa social

Mitjançant diferents eines de màrqueting i és una "pràctica comuna"

Facebook admet recopilar informació fins i tot de no usuaris de la seua xarxa social

Facebook admet recopilar informació fins i tot de no usuaris de la seua xarxa socialEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Gestió del Producte de Facebook, David Baser, va reconèixer aquest dimarts que la companyia nord-americana utilitza les seues diverses eines de màrqueting per recopilar dades fins i tot de persones alienes a la xarxa social i va assegurar que es tracta d’una pràctica comuna al sector.

Baser va voler respondre a les "més o menys 40 preguntes" a què el president de la companyia, Mark Zuckerberg, no va poder contestar en la seua declaració davant del Congrés la setmana passada.

"Quan visites una pàgina web o una aplicació que utilitza els nostres serveis, nosaltres rebem informació, fins i tot quan estàs desconnectat o no tens un compte de Facebook", explica el directiu en un missatge publicat al web de l’empresa.

Aquesta recopilació de dades es duu a terme quan un internauta prem el botó de 'm’agrada' o de 'compartir' a la xarxa o en fer servir el seu compte a la xarxa social per donar-se d’alta en un portal o en una aplicació.

D’acord amb Baser aquesta és una pràctica habitual al sector, practicada per altres grans empreses.

"Twitter, Pinterest i Linkedin tenen botons d’agradar i compartir similars per ajudar a la gent a divulgar coses (...). De fet, la majoria de les pàgines web i aplicacions envien la mateixa informació a nombroses companyies cada vegada que les visites", afirma el directiu.

Aquest tipus de dades, al·lega, permet a Facebook millorar el seu "contingut i publicitat" i inclou informació sobre l’adreça IP de l’usuari, el navegador que ocupa o el tipus de sistema operatiu utilitzat, "perquè no tots els sistemes i aparells operen amb les mateixes característiques".

Aquests aclariments es produeixen després que la setmana passada Zuckerberg comparegués tant davant del Senat com davant de la Cambra de Representants dels Estats Units per donar explicacions per l’escàndol de Cambridge Analytica.

Segons ha reconegut la pròpia empresa d’anàlisi de dades, que va col·laborar amb l’equip de Donald Trump durant la campanya electoral per als comicis presidencials de 2016, va fer servir l’esmentada informació per desenvolupar un programa informàtic destinat a predir les decisions dels votants per poder influir en elles.

tracking