SEGRE

Plantegen sancionar els pares dels menors que beguin alcohol

Sanitat confia tenir aquest any el projecte de la nova normativa

Restes de 'botellón' al centre de Lleida.

La futura llei d'alcohol planteja sancionar els pares dels menors que beguinSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, ha mostrat aquest dimecres la seua predisposició a tenir enllestit aquest any el projecte de llei d’alcohol en menors i s’ha mostrat "convençudíssima" que la norma s’aprovarà amb un "gran consens social", i amb el suport d’autonomies, ajuntaments i la indústria. "Volem dins d’aquesta legislatura i dins d’aquest any, com a mínim", aprovar el projecte de la primera part de la llei abans de portar-la al Congrés dels Diputats", ha assegurat la ministra.

Montserrat ha valorat el "gran treball" dels membres de la comissió parlamentària que han elaborat l’informe de la ponència "Menors sense alcohol", que ha dit, "estan en la mateixa línia de treball que el Govern, en el sentit de sensibilitzar, conscienciar i treballar en la tolerància zero" en el consum d’alcohol en menors d’edat. La titular de Sanitat ha explicat que el Ministeri es posarà a treballar en els continguts de l’informe una vegada es voti a la Comissió Mixta, previsiblement la setmana vinent, amb l’objectiu que la llei pugui ser aprovada durant aquesta legislatura.

Un dels aspectes destacats de l’informe és que inclou que se sancioni els pares dels menors que beguin, i, en cas de reincidència greu, si es demostra una actitud negligent dels pares, s’aplicaria la normativa existent en l’ordenació jurídica per a la protecció del menor.

Així mateix, proposa prohibir la venda i el consum de begudes alcohòliques en via pública tret d’en terrasses o àrees autoritzades i unificar criteris. A més, planteja revisar els impostos especials de totes les begudes i establir-los en relació amb la quantitat d’alcohol pur que conté cada una d’elles, així com limitar la publicitat.

tracking