SEGRE

SALUT

Els fàrmacs oncològics han pujat un 10% en l'última dècada, segons Sanitat

Segons un altre estudi, el seu preu s’ha duplicat en deu anys

Els fàrmacs oncològics han pujat un 10% en l'última dècada, segons Sanitat

Els fàrmacs oncològics han pujat un 10% en l'última dècada, segons SanitatEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà dels medicaments oncològics s’ha incrementat un 10 per cent en els últims deu anys, segons estimacions del Ministeri de Sanitat avançades aquest dijous pel secretari general de Sanitat, Javier Castrodeza.

Aquesta dada contrasta amb l’estudi fet públic aquesta setmana per la Plataforma "No es sano" -composta per Salut per Dret, Metges del Món, Organización Médica Colegial, Sespas, OCU, CECU, No Gracias i l’associació accés just al medicament-, segons el qual el preu d’aquests fàrmacs s’ha duplicat en deu anys.

"M’agradaria saber d’on ha sortit aquesta dada perquè les nostres estimacions no són aquestes", ha assegurat Castrodeza, que ha reconegut que els medicaments, en general, són un repte del Sistema Nacional de Salut (SNS), que "suposen una part important" de la despesa sanitària, "però els pacients els necessiten".

Castrodeza ha recalcat que el SNS està incorporant els últims medicaments innovadors i "no ha deixat de finançar aquells fàrmacs que, una vegada aprovats per les agències corresponents, han demostrat que són eficaços i aporten un valor al tractament de la malaltia".

Després d’insistir que fer front als tractaments oncològics "és un repte que tenim", ha advocat per "continuar treballant" per buscar l’equilibri que permeti incorporar les noves molècules "que realment siguin eficaces".

Preguntat sobre si els medicaments oncològics són excessivament cars, com denuncien algunes organitzacions sanitàries, Castrodeza ha respost: "no tinc les dades per comparar-los amb altres llocs".

El secretari general ha avançat que en el pròxim Consell Interterritorial de Salut, que tindrà lloc el proper dia 24, es presentarà el Pla de Medicina Personalitzada de Precisió, que inclou aspectes com els medicaments innovadors.

tracking