SEGRE

Preveuen vendre 7 milions de roses en un Sant Jordi excepcional

Només el 3% de les flors procediran de Catalunya i la majoria s’importen de Colòmbia

Els majoristes preveuen vendre 7 milions de roses en un Sant Jordi excepcional

Els majoristes preveuen vendre 7 milions de roses en un Sant Jordi excepcionalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els majoristes preveuen que aquest any es venguin a Catalunya més de 7 milions de roses amb motiu de la diada de Sant Jordi, un 20% més del que és habitual, en una jornada que serà excepcionalment bona per al sector per la confluència de diversos factors.

El president de l’Associació d’Empresaris a l’engròs de Mercabarna Flor, Miquel Batlle, ha presentat aquestes previsions en una roda de premsa juntament amb el president i el director general de Mercabarna, Agustí Colom i Josep Tejedo, i ha destacat que des del polígon barceloní es comercialitzaran un terç del total de roses que es distribuiran. Ha relatat que el principal element positiu per a les vendes és el fet que la festa de la rosa i el llibre caigui dia feiner, ja que això dispara les vendes a empreses, que tenen per tradició regalar flors als seus treballadors. A més, quan Sant Jordi cau entre setmana la gent es queda a la ciutat i passeja més pel carrer, el que afavoreix que comprin més d’una rosa al llarg del dia.

Entre les diferents varietats de rosa, la reina serà un any més la Freedom, d’origen colombià i equatorià, que acapararà el 80 % de les vendes i es caracteritza pel seu color roig foc i la seua resistència.

Batlle ha indicat que moltes persones completaran la compra de la tradicional rosa roja amb una altra de groga, seguint campanyes com la d’Òmnium Cultural en solidaritat amb els polítics independentistes presos i les seues famílies. De fet, la projecció dels majoristes és que els exemplars d’aquest color representin el 10 % del total de roses venudes, molt per sobre del que és habitual, pel que s’ha hagut de recórrer a exemplars procedents de Colòmbia, l’Equador i Holanda. L’arc cromàtic el completaran les flors "amb aire vintage", com les de color préssec de la varietat Lady Carolina o de color fúcsia com la Ivy i la Bubble Gum.

Una altra tendència en voga i que també afavoreix els floristes és l’aposta de cada vegada més establiments comercials o del sector hoteler que regalen una flor als seus clients, que solen ser turistes que, d’aquesta manera, se submergeixen en la tradició catalana.

En general, els preus es mantindran estables respecte a altres anys, la qual cosa significa que es podran trobar roses de qualitat a partir dels 4 euros.

Quant a la presentació, es manté el gir cap als embolcalls ecològics i reciclats, que estan aparcant els plàstics i la cel·lofana d’antany, i ha aparegut una nova moda de regalar petits rosers en comptes de flors o rams.

Així mateix, aquest any s’ha observat un increment de vendes en els arranjaments i complements de color groc, que representen fins el 30 % del total comercialitzat al mercat, especialment en cintes. Per procedència, destaca l’increment d’importacions de Colòmbia: set de cada deu roses que es vendran per Sant Jordi procediran d’aquest país.

Aquest augment de vendes de roses colombianes, que es ve donant des de fa anys, ha anat en detriment de les roses holandeses, que representaran el 15% de les vendes i que són més cares sense necessàriament aportar una millor qualitat.

Del total de roses comercialitzades, només un 5 % són d’origen espanyol: un 3 % procedeixen de Catalunya i el 2 % restant d’altres comunitats espanyoles.

Sant Jordi és la jornada més important per al sector floral català, que comercialitza gairebé un terç de totes les roses que vendran al llarg de l’any.

tracking