SEGRE

INTERNACIONAL

La Xina prohibeix als seus soldats buscar parella per internet

La Xina prohibeix als seus soldats buscar parella per internet

La Xina prohibeix als seus soldats buscar parella per internetEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els soldats de l’Exèrcit d’Alliberament Popular de la Xina no podran utilitzar pàgines web i aplicacions de recerca de parella a través d’internet, segons una nova regulació que entrarà en vigor el pròxim 1 de maig i que afecta els efectius de les Forces Armades més grans del món.

La normativa, amb la qual l’Exèrcit xinès intenta limitar l’estès ús d’internet i xarxes socials entre els seus soldats, es va publicar aquesta setmana al web oficial China Military Online i també prohibeix als efectius castrenses vendre coses al web.

L’adquisició de productes, en un país on el comerç electrònic està molt estès, sí estarà permesa, però "el soldat ha d’anar amb compte de no revelar informació sobre instal·lacions militars en les seues comandes", adverteix la regulació, ja que alguns demanen que les trameses arribin a les seues casernes.

També es prohibeix als soldats xinesos, que componen una força de dos milions d’efectius, la utilització dels populars serveis de lloguer de bicicletes, tals com Ofo o Mobike, que des de fa un parell d’anys s’han convertit en una part més del paisatge urbà de les ciutats xineses.

D’altra banda, el personal militar ha d’utilitzar els seus noms reals en registrar-se en serveis de missatgeria i "no poden enviar anuncis de recerca de treball, amics o parella," subratlla la normativa.

També s’adverteix que els efectius militars no han "de tenir relacions impròpies o innecessàries" amb civils, encara que no es detalla la naturalesa de tals relacions, i s’alerta contra l’ús de serveis d’emissió en directe de vídeos per la xarxa, també molt populars en la Xina.

Al contrari, les noves regulacions castrenses permeten després d’anys de prohibició que els soldats xinesos utilitzin el seu uniforme militar en certs esdeveniments de la seua vida, tals com casaments, cerimònies de lliurament de premis o reunions d’antics alumnes.

Aquesta liberalització de l’uniforme porta afegida, tanmateix, una peculiar regla: en aquest tipus d’ocasions, l’uniformat tindrà prohibit portar paraigua per protegir-se del sol (només podria utilitzar-lo en cas de pluja i neu) i ha obligatòriament de sostenir-lo amb la mà esquerra.

tracking