SEGRE

FAUNA ESPÈCIES PROTEGIDES

Troben la segona cria de tortuga a l'Estany del Pla

El Consorci constata la recuperació d’aquesta espècie a la llacuna d’Ivars i Vila-sana || L’amfibi el van trobar visitants

Vista de la cria de tortuga trobada a l’Estany d’Ivars.

Vista de la cria de tortuga trobada a l’Estany d’Ivars.CONSORCI DE L’ESTANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa de reintroducció de tortugues d’estany (Emys orbicularis) a l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana està donant els seus fruits. I és que ha aparegut una nova cria, la segona en dos anys, a la zona, fet que constata la reproducció d’aquesta espècie protegida i en alt risc d’extinció. Són el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila- sana, la Fundació Catalunya-La Pedrera, el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i la Universitat de Lleida els impulsors d’aquest programa. Van ser uns visitants els que van trobar aquest petit amfibi i, quan van avisar els agents rurals, el van traslladar al Centre de Fauna de Vallcalent per certificar l’espècie i verificar-ne l’estat de salut. Una vegada examinada, els mateixos agents van tornar a alliberar-la al lloc en què s’havia trobat.

De les dos tortugues aquàtiques autòctones de Catalunya, la d’estany és la més amenaçada, ja que es calcula que en queden menys de mil exemplars, concentrats en zones del delta de l’Ebre, la Séquia Major de Salou, el Baix Ter i els estanys de Banyoles i Sils. A l’estany de la comarca del Pla d’Urgell s’han alliberat durant diversos anys, a partir del 2010, unes quaranta tortugues, totes procedents del CRARC. Aquest projecte ha estat finançat pel Consorci de l’Estany i la Fundació Catalunya-La Pedrera.

tracking