SEGRE

SUCCESSOS

Arresten a l'actriu Allison Mack, implicada en la secta Nxivm

Presumptament responsable de tràfic sexual i de conspirar per obligar persones a realitzar treballs forçats

Arresten a l'actriu Allison Mack, implicada en la secta Nxivm

Arresten a l'actriu Allison Mack, implicada en la secta Nxivm

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats de Nova York han arrestat avui l’actriu Allison Mack, coneguda pel seu paper en la sèrie "Smallville", acusada de tràfic sexual per la seua presumpta implicació en la secta Nxivm.

Mack, de 35 anys, que compareixerà en les pròximes hores davant d’un tribunal d’aquesta ciutat, és presumptament responsable de tràfic sexual i de conspirar per obligar persones a realitzar treballs forçats.

En un comunicat, el fiscal del districte aquest de Nova York, Richard P. Donoghue, va explicar que l’actriu "va reclutar a dones" perquè s’unissin a un suposat grup de tutoria femení "creat i liderat" per Keith Raniere, acusat dels mateixos càrrecs.

Feia dos dècades que Raniere, de 57 anys, impulsava suposats programes d’autoajuda sota una empresa paraigua "Nxivm", de la qual era fundador i que incloïa centres operatius als Estats Units, Mèxic, el Canadà i Sud-amèrica.

Segons la fiscalia, Nxivm, establerta al nord de Nova York, seguia un esquema d’estafa piramidal en el qual s’obligava els assistents a fer classes addicionals a més preu i a portar altres persones per "ascendir" de rang i obtenir privilegis.

Mack se l’identifica en materials disponibles al públic com la cocreadora d’un programa anomenat "The Source" (La font), que reclutava actors, segons les autoritats.

Raniere va ser arrestat el 27 de març en una luxosa vila de Mèxic, on va fugir l’any passat després que The New York Times revelés les històries de dones que havien aconseguit deixar el grup, que es calcula va captar a unes 16.000 persones.

Aquell mateix dia Raniere va ser trasllat a Texas des de Mèxic i va ser presentat davant d’un tribunal de Nova York el passat 13 d’abril.

L’any 2015, Raniere va formar una societat secreta dins de Nxivm anomenada DOS, acrònim en llatí per a "Amo de les companyes obedients" o "El vot", on era l’únic home, i el líder, mentre que Mack era "una de les dones en el primer nivell de la piràmide, immediatament després" d’ell.

DOS operava amb els rangs de "mestres" i "esclaves", i s’esperava d’aquestes últimes que en reclutessin altres de noves, que estarien per sota i de les quals es podrien aprofitar la resta de superiors a la piràmide, encapçalada pel fundador.

"Mack i altres mestres de DOS van reclutar esclaves dient-los que s’unien a una organització només per a dones que les anava a apoderar i eradicar-los suposades debilitats que el currículum de Nxivm afirmava eren comuns en les dones", va assenyalar la fiscalia.

A més, la condició prèvia per unir-se era aportar certes "garanties" de compromís, entre les quals s’incloïen informació "altament nociva" sobre amics i familiars, fotografies de nus i drets sobre les pertinences del recluta.

Moltes esclaves se les va marcar a foc en l’àrea pelviana amb un símbol que portava les inicials de Ranieri durant cerimònies supervisades per un mestre, que ordenava a una altra esclava que gravés l’acte mentre la resta subjectaven la víctima.

Segons l’acusació, Mack va requerir directament o indirectament a les seues esclaves, entre elles dos denunciants no identificades, que realitzessin actes sexuals amb Raniere.

L’actriu va rebre una compensació financera o d’un altre tipus" a canvi d’aquests actes, que elles van realitzar per por que s’exposessin els seus documents comprometedors.

En cas de ser considerada culpable, Mack afronta la mateixa pena de presó que Raniere: un mínim de 15 anys i un màxim de cadena perpètua.

En un comunicat en la seua pàgina web, Nxivm assegura estar "treballant amb les autoritats" per demostrar la "innocència i veritable caràcter" del seu fundador, i va confiar en el "sistema de justícia" perquè s’aclareixin els fets.

tracking