SEGRE

LLEURE INICIATIVA

Agramunt celebra la primera trobada de colles de diables de Ponent

Èxit de participació amb cinc grups i més d’un centenar de persones

L’espectacle de foc va tenir lloc a la plaça Fondandana.

L’espectacle de foc va tenir lloc a la plaça Fondandana.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota el lema “Som diables, som cultura”, Agramunt va acollir ahir a la tarda la primera Trobada Provincial de Diables. Aquest aplec, organitzat per l’ajuntament i el grup local de diables L’Espetec, va congregar un total de cinc colles: Diables ARF de Mollerussa, Diables Bèsties Feréstegues de Balaguer, Els Voliaks d’Oliana, Forces Diabòliques de Sanaüja i L’Espetec d’Agramunt. En total, l’esdeveniment va comptar amb la participació de més d’un centenar de diables i tabalers lleidatans.

L’objectiu d’aquesta festa pionera a la província era reunir els diferents grups perquè es coneguessin entre ells i intercanviessin propostes i coneixements, en el marc d’una experiència de cultura i folklore popular.

Les cinc colles, acompanyades pels respectius grups de percussió, estaven citades a les 19.30 hores a la plaça de l’Església. Des d’allà van iniciar una cercavila pel centre del poble que va finalitzar a la plaça Fondandana, on va tenir lloc la presentació de les cinc entitats participants. En aquesta gran plaça es van fer tres enceses de pirotècnia amb els balls dels diferents grups acompanyats dels repics dels tambors. Posteriorment, hi va haver una entrega d’obsequis i un sopar de germanor.

Els organitzadors van destacar l’èxit de la convocatòria i van expressar la voluntat de celebrar futures edicions d’aquesta iniciativa encara que desconeixen si serà de nou a Agramunt o itinerant per la demarcació.

Precisament, L’Espetec i el seu grup de percussió, Tabalers L’Espetec, volen crear una colla i un grup de percussió infantils. Per aquesta raó, els dissabtes 7 i 14 d’abril van organitzar a la plaça de l’Església sengles jornades dirigides als nens i joves de la localitat d’entre sis i divuit anys que van ser tot un èxit de participació.

Està previst que divendres vinent tingui lloc una reunió informativa per anunciar-ne la creació.

L’espectacle de foc va tenir lloc a la plaça Fondandana.

L’espectacle de foc va tenir lloc a la plaça Fondandana.SEGRE TÀRREGA

tracking