SEGRE

LITERATURA HOMENATGES

Tàrrega celebra el centenari de Manuel de Pedrolo

La ruta pel centre de Tàrrega per reivindicar Pedrolo.

La ruta pel centre de Tàrrega per reivindicar Pedrolo.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió +Pedrolo va presentar ahir diumenge al Museu Comarcal de l’Urgell l’espectacle poètic musical Univers Pedrolo per commemorar els 100 anys del naixement de l’escriptor d’aquesta ciutat. Ho va fer de la mà de quatre artistes que han dissenyat el muntatge. D’un costat, l’actor Xavier Hidalgo, que va recitar una vintena de poesies de Pedrolo dedicades a la mort, la llibertat i el sexe.

El va acompanyar al piano Jordi Castellà amb peces de Frederic Mompou i, finalment, Marc Castellà i Alba Cuñé van recrear un ambient íntim amb un audiovisual que introduïa i acompanyava la lletra de l’escriptor nascut a la Segarra amb les seues pròpies obres de poesia visual.

Itinerari pel centre dels carrers de la capital per reivindicar la figura de l’escriptor

Dissabte, la Comissió +Pedrolo va dur a terme un itinerari pel centre històric de Tàrrega per reivindicar la figura de Manuel de Pedrolo. És el tercer any que, amb el nom de Ruta Pedroliana, es llegeixen textos de Pedrolo a cel obert acompanyats amb el capgròs de Pedrolo realitzat per l’artista Xavi Badia, i aquest any amb el grup Els Taverners, una formació que toca amb diferents tipus de gralles i dolçaines i s’acompanya també d’un timbal de llautó.

L’itinerari va efectuar set parades i en cada parada un voluntari feia lectura d’un text de l’autor de Tàrrega.

Per commemorar el centenari de Manuel de Pedrolo, la comissió va programar espectacles poètics, musicals i audiovisuals al Museu Comarcal de l’Urgell, Univers Poètic Manuel de Pedrolo per donar a conèixer l’obra i la figura de l’artista amb motiu del seu centenari.

tracking