SEGRE

CERTÀMENS LITERATURA INFANTIL I JUVENIL

El Saló del Llibre de Mollerussa guanya visitants

L’Amistat de Mollerussa va tancar ahir portes amb la visita en 13 dies de 13.800 persones, un 2% més que el 2017 || L’alcalde va anunciar un nou acte per a la tardor relacionat amb la il·lustració

Unes mil persones van participar ahir en la Marató de Lectura en Veu Alta, dedicada a les escriptores.

Unes mil persones van participar ahir en la Marató de Lectura en Veu Alta, dedicada a les escriptores.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 34 Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya va tancar portes ahir després de rebre la visita de 13.800 persones, xifra que suposa un increment del 2% respecte a l’any passat. Més demanda de visites per part del públic adolescent i l’interès professional de les exposicions d’il·lustració que promociona el certamen han estat dos dels elements que han marcat aquesta edició, segons van explicar ahir l’alcalde, Marc Solsona, amb el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i Diana Solé, directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del saló al costat de Josep Miquel Varea. El primer edil va assegurar que ja organitzen un nou esdeveniment relacionat amb la il·lustració que se celebrarà a la tardor. Per la seua banda, Diana Solé va remarcar que l’alt interès que desperta el certamen en els adolescents és fruit de la tasca feta no només des del saló, que fa setze anys que se celebra a Mollerussa, sinó també a través del programa Municipi Lector, en el qual participa la capital del Pla. Solé va assegurar que el fet que el certamen s’hagi celebrat a prop de la festivitat de Sant Jordi ha afavorit que els escolars s’hagin interessat en les novetats bibliogràfiques del saló. Ahir, última jornada, aproximadament mil persones de totes les edats van participar al llarg de tot el dia en la setena Marató de Lectura en Veu Alta, dedicada aquest any a les escriptores, entre elles, Mercè Rodoreda, Maria-Mercè Marçal o Maria Aurèlia Capmany. El Saló del Llibre Infantil i Juvenil està organitzat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i el consistori i el promou el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT). Aquest any, el públic ha pogut descobrir uns 5.000 volums d’unes setze editorials diferents.

El certamen també ha estat seu d’iniciatives com ara la cinquena Trobada Pedagògica, que va reunir uns setanta docents de Primària i Secundària interessats a descobrir noves eines per potenciar la lectura. També va acollir una trobada de més de setanta bibliotecaris que van treballar en accions de dinamització de petit format amb nens i joves.

Unes mil persones van participar ahir en la Marató de Lectura en Veu Alta, dedicada a les escriptores.

Unes mil persones van participar ahir en la Marató de Lectura en Veu Alta, dedicada a les escriptores.J.GÓMEZ

tracking