SEGRE

UNIVERSITAT RECONEIXEMENT

La UPF premia una alumna lleidatana

Sara Grau, del Màrius Torres, s’emporta el Premi Domènec Font en Comunicació al millor treball de Batxillerat || Analitza la persecució d’un poema i la compara amb l’1-O

Sara Grau va rebre el premi a l’auditori del Campus del Poblenou.

Sara Grau va rebre el premi a l’auditori del Campus del Poblenou.UNIVERSITAT POMPEU FABRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El millor treball d’investigació de Batxillerat per al departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra té segell lleidatà. Porta per títol El cas de La Higiènica: una metàfora de la transició a Lleida i l’autora és Sara Grau Sàez, estudiant de l’institut Màrius Torres, que el passat 20 d’abril es va emportar, entre un total de cinquanta-tres aspirants, el sisè Premi Domènec Font en Comunicació, dotat amb 1.000 euros, que entrega aquesta universitat catalana.

El jurat va reconèixer l’“excel·lència” d’un treball que analitza, a partir de la persecució policial i judicial d’un poema irreverent, la impunitat de la ultradreta a la Lleida de la transició i la compara amb la Catalunya de l’1-O. “L’autora segurament no ho sap, però dins de la seua exhaustiva i profunda investigació sobre un fet històric es troba amagat el guió d’una espècie de 60 minuts o Sense ficció que potser algun dia es faci realitat”, van manifestar membres del jurat.

Aquest també va afirmar que el fet estudiat està associat a la llibertat de consciència i d’expressió, “que no són assumptes estranys avui dia” i que tenen a veure amb “la qualitat democràtica i la memòria de tots”. “Els treballs són una mostra de la il·lusió i la intensitat amb què els alumnes aborden temes del present i el futur”, va assegurar el jurat. Durant l’acte es van entregar dos segons premis i vuit accèssits.

La celebració va ser presidida pel degà de la Facultat de Comunicació de l’UPF, Carles Singla, i va comptar amb una conferència del periodista Jaume Vilalta i amb l’actuació musical del cantant Roger Argemí.

tracking