SEGRE

El ple de la Paeria rebutja mocions contra la "criminalització" dels CDR i pels "presos polítics"

Amb els vots de PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita Rosa Mari Salmerón

Una vista del ple de la Paeria del mes d'abril.

El ple de la Paeria rebutja mocions contra la "criminalització" dels CDR i per l'alliberament dels "presos polítics"Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple ordinari de l'ajuntament de Lleida del mes d'abril ha tombat, amb els vots contraris del PSC, Ciutadans, PP i de la regidora no adscrita Rosa Mari Salmerón, una moció presentada conjuntament per la resta de grups que demanava que la Paeria denunciés la "criminalització" dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per part de "l'aparell de l'estat espanyol" i "l'equiparació de les seves accions a la 'kale borroka' i a actes terroristes". El ple també ha rebutjat una altra moció en favor de l'alliberament dels "presos polítics" que, com la primera, ha estat presentada de forma conjunta per PDeCAT, ERC, Crida i Comú.

La sessió ha començat amb unes paraules de l'alcalde, Àngel Ros, en nom del consistori, en solidaritat amb les víctimes de violència masclista, un dia després de la sentencia de la Manada que va provocar manifestacions de rebuig arreu del territori. Alguns grups, però, com ara el Comú de Lleida, han lamentat que no s'hagi pogut consensuar entre tots els grups una declaració institucional per mostrar el desacord amb la sentència.

El ple ha comptat amb la intervenció d'un representant de la Marea Pensionista de Lleida, qui ha criticat que la Unió Europea estigui fomentant els plans de pensions privats convidant als ciutadans a que en contractin. Per això, la Marea Pensionista ha demanat formalment que l'ajuntament s'hi posicioni en contra i que defensi el sistema públic de pensions. La moció de la Marea Pensionista ha estat aprovada per unanimitat.

En altres votacions, el ple ha refusat la moció per al reconeixement dels represaliats que van construir les casernes de Gardeny i també la moció per homenatjar un jove assassinat per neonazis a la Comunitat Valenciana fa 25 anys.

tracking