SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

Reconeixement mundial a l'IRBLleida

Un model sobre com fer cribratge de càncer de mama rep la millor valoració entre divuit estudis internacionals || Proposa mesures individuals per reduir el risc

Equip del grup Biologia de Sistemes i Mètodes Estadístics per a la Investigació de l’IRBLleida.

Equip del grup Biologia de Sistemes i Mètodes Estadístics per a la Investigació de l’IRBLleida.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un model liderat per investigadors lleidatans sobre estratègies en el cribratge del càncer de mama ha rebut la valoració més alta entre divuit propostes de tot el món. La proposta parteix del grup Biologia de Sistemes i Mètodes Estadístics per a la Investigació de la UdL i de l’IRBLleida i determina la necessitat de desenvolupar mesures individualitzades per predir el risc de tenir càncer de mama.

El model lleidatà proposa basar les estratègies de diagnòstic segons el risc, la qual cosa permet reduir costos i efectes adversos. El reconeixement arriba després de la revisió dels models que ha fet un investigador del Centre de Ciències de la Salut de Munic.

Els resultats es van publicar el mes de desembre passat a la revista BMC Health Services Research. Aquest grup d’investigació porta a terme un estudi d’acceptabilitat i viabilitat de la detecció precoç personalitzada del càncer de mama dins del Sistema Nacional de Salut. Hi col·laboraran també l’hospital Arnau de Vilanova i l’Institut Català de la Salut.

Presenten el llibre ‘100 preguntes sobre el càncer’ Fer que el càncer sigui menys tabú i intentar comprendre algunes de les seues dimensions és l’objectiu del llibre 100 preguntes sobre el càncer, que el doctor Salvador Macip, de la Universitat de Leicester, va presentar ahir a la sala Alfred Perenya de Lleida, al costat de l’escriptora Ramona Solé.

Equip del grup Biologia de Sistemes i Mètodes Estadístics per a la Investigació de l’IRBLleida.

Equip del grup Biologia de Sistemes i Mètodes Estadístics per a la Investigació de l’IRBLleida.IRBLLEIDA

tracking