SEGRE

FAUNA MEDI AMBIENT

Un cabirol atrapat a la Mitjana

L’avinguda del riu Segre sorprèn l’animal, un exemplar jove, i l’aigua l’arrossega fins a les comportes || Augmenta la presència d’aquesta espècie al pla de Lleida

Un cabirol atrapat a la Mitjana

Un cabirol atrapat a la MitjanaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una estampa curiosa és el que es va poder veure ahir a la Mitjana, zona en la qual es va quedar atrapat un exemplar jove de cabirol, arrossegat per la força del corrent. Diversos ciutadans ja van donar l’avís dimecres a la tarda que havien vist l’animal navegant pel riu Segre a Lleida. El cabirol, un exemplar jove, intentava agafar-se a troncs per esquivar la força de l’aigua. Finalment, ahir al matí se’l va veure a les comportes del riu, a la Mitjana. Fins al lloc es van traslladar diversos efectius de la Guàrdia Urbana, els Bombers de la Generalitat, Agents Rurals i de la Guàrdia Civil.

Els serveis d’emergències van estar valorant si rescataven l’animal, que als veure’ls es ficava a l’aigua malgrat els remolins i el corrent. Finalment, els efectius van decidir no actuar pel risc que podia suposar per a ells mateixos i per a l’animal ja que, si s’espantava, podria sortir corrents i ser arrossegat per l’aigua. Segons va explicar el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, l’animal no es trobava atrapat, ja que l’havien vist córrer per la canalització del riu Segre, i confiaven que ell mateix sortís de l’aigua.

Pel que fa a la seua presència al riu Segre, Ricou va recordar que la població de cabirols ha augmentat durant els últims anys i que la seua presència ja no és estranya al pla de Lleida, malgrat que és més comuna al Pirineu o zones boscoses. “Segurament es va veure sorprès per l’avinguda del riu”, va afirmar Ricou. Els Agents Rurals controlaran l’animal per tal d’assegurar-se que abandona la zona i van demanar a la població que no s’hi atansi per evitar que s’espanti.

L’animal, ahir, mentre descansava a les comportes del riu Segre a la Mitjana.

L’animal, ahir, mentre descansava a les comportes del riu Segre a la Mitjana.ITMAR FABREGAT

tracking