SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat obre la porta a fer un tercer sorteig a l’any

Les vendes creixen un 5% en aquesta edició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat dóna per consolidat el sorteig de la Grossa de Sant Jordi. Aquesta segona edició s’han venut un 5% més de bitllets que l’any passat. Així ho va assenyalar ahir el secretari d’Hisenda, Albert Castellanos, que va afirmar que es van distribuir el 71% dels bitllets de tots els números que s’havien emès. “Estem aconseguint que es converteixi en un costum, que és el llibre, la rosa i la Grossa de Sant Jordi”, va afirmar Castellanos. El secretari d’Hisenda va obrir la porta a instaurar un tercer sorteig que s’afegeixi a les edicions de Cap d’Any i de Sant Jordi. Entre les dates que tenen sobre la taula per a un tercer sorteig hi ha Sant Joan o bé l’Onze de Setembre.

“El format de la Grossa té molt bona acceptació entre el públic perquè és conscient que tots els beneficis van a finalitats socials”, va reivindicar Castellanos. Des del 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els beneficis a programes socials. L’últim any, el 2017, aquesta quantitat va ser de 10,35 milions d’euros que van servir per millorar les instal·lacions i equipaments de vint-i-un centres residencials i de dia d’atenció a persones grans, amb discapacitat, nens i adolescents en situació d’exclusió social. També van permetre ajudar un total de 32.850 famílies en situació de pobresa energètica. A més, els beneficis de la Grossa de l’any passat es van destinar a projectes relacionats amb la violència masclista i van servir per oferir acollida temporal a 235 dones i 525 fills.

L’Auditori de Girona va acollir ahir la gala del sorteig d’aquest any perquè la ciutat va repartir l’any passat el primer premi. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va assegurar que és una loteria “molt estimada” pels catalans i va destacar que tots els països tenen loteria pròpia i que no podia ser diferent a Catalunya. “Aquesta ha de ser la loteria de la República”, va concloure Madrenas. Els interessats podran consultar si el seu bitllet té premi a la pàgina web de Loteria de Catalunya.

tracking