SEGRE

TROBADA TRADICIONS

A toc de campanes al Soleràs

El municipi acull el sisè festival itinerant de Repic de Campanes de les Garrigues || Amb més d’una trentena de persones del món de la campana de Catalunya

Els participants van visitar l’antic cementiri del Soleràs, on s’ha exhumat una fossa comuna.

Els participants van visitar l’antic cementiri del Soleràs, on s’ha exhumat una fossa comuna.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival itinerant de Repic de Campanes de les Garrigues va fer ahir, en la sisena edició, parada al Soleràs. Amb una jornada plena d’activitats, aquesta mostra pretén ser un punt de trobada entre campaners i persones del món de la campana de Catalunya que promou el manteniment dels campanars, per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de la comarca i reconèixer els diferents tocs que encara es conserven.

“En aquesta ocasió hi participen més d’una trentena de persones de fora del Soleràs”, va dir ahir l’alcalde d’aquest municipi, Jordi Sarlé. A banda del consistori, també col·laboren en l’organització de la trobada el consell comarcal de les Garrigues, el Centre d’Estudis de les Garrigues, els campaners de les Borges Blanques, la Confraria de Campaners de Catalunya i l’església parroquial del Soleràs.

Durant la jornada, que va començar a les 17.30 hores amb una visita guiada a Casa Seró (immoble que va ser l’hospital de sang durant la Guerra Civil) i per l’antic cementiri (amb la fossa comuna més important del país excavada fins ara), els participants van poder assistir a la presentació de l’estudi Les veus de la catedral de Tarragona, a càrrec de Jesús Martínez. Posteriorment i abans de sopar a la plaça de l’Església, els campaners van pujar al campanar del Soleràs, des d’on es pot divisar tot el municipi.

La mostra es va acabar amb una audició de repic de campanes a càrrec dels campaners assistents i estava previst que es clausurés amb un recital teatralitzat d’El preu de dormir tranquil, a càrrec de la companyia Cassigalls de Juneda.

tracking