SEGRE

FESTES

Lleida, un mar de confeti

Centenars de lleidatans surten al carrer el 50 aniversari de l’ofrena al patró de Lleida

Lleida, un mar de confeti

Lleida, un mar de confetiLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La calor, la cultura popular i les ganes de festa van ser els protagonistes indiscutibles de la Festa Major de Maig, la festivitat de Sant Anastasi. Així, amb els gairebé 30è graus que marcava el termòmetre, alguns dels actes més multitudinaris del matí van ser la processó i l’ofrena de flors al sant, que van congregar en el centre històric a centenars de lleidatans.

En un atapeït Eix Comercial, el patró va sortir de la Catedral sobre les espatlles dels Armats de la congregació de Nostra Senyora dels Dolors, que compleix aquest any el seu 300 aniversari, i va estar acompanyat pel seguici de cultura popular, que va recórrer el carrer Major fins arribar a una assolellada plaça de Sant Joan en la qual els esperaven els Diables de Lleida.

Entre foc i percussió, el grup pirotècnic va oferir un espectacle en el qual no va faltar un àcid manifest que va repassar tots els temes d’actualitat: des de la polèmica sentencia del cas de ‘la Manada’ fins l’aplicació de l’article 155. La festa va seguir amb una actuació conjunta de totes les entitats de cultura popular, en la qual van destacar el Ball de Bastons, la Moixiganga, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Ball de Cavallets i els Capgrossos i Gegants, entre d’altres.

També van participar les pubilles, que després d’un breu discurs del bisbe Salvador Giménez que va apel·lar a la convivència, la fraternitat i la pau, van deixar els seus ventalls a les cadires i van celebrar el mig segle de l’ofrena i van afirmar que “no podem canviar el món però sí transmetre els valors de respecte, solidaritat i convivència”.

tracking