SEGRE

TRADICIONS FESTES

Tàrrega inicia la festa major

La diputada Montserrat Macià elogia “la conservació del patrimoni” de la ciutat || També destaca el compromís de figures com Pedrolo

La diputada Montserrat Macià va ser la pregonera de les festes locals, que s’allargaran fins dilluns.

La diputada Montserrat Macià va ser la pregonera de les festes locals, que s’allargaran fins dilluns.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada i exdirectora del Museu de Lleida i de l’IEI, Montserrat Macià, va elogiar ahir a la nit “la conservació del patrimoni històric i cultural de Tàrrega” i va assegurar que “la capital de l’Urgell és també sinònim de patrimoni humà” amb figures destacades com el Mestre Güell o Manuel de Pedrolo, prolífic escriptor de qui aquest any es commemora el centenari del naixement. Macià va recordar que Pedrolo va viure uns anys a Tàrrega i se’l va imaginar “passejant pels carrers amb tensió per la censura i l’opressió que patia”, fet plenament vigent en el dia d’avui amb “exili, presos polítics i absències que es fan presents”.

Aquestes declaracions van tenir lloc a la sala de plens de Tàrrega en el marc de la festa major on l’ajuntament va deixar setze cadires lliures a primera i segona fila en record dels polítics empresonats i a l’exili. Macià, que també va recordar el seu passat a la capital de l’Urgell com a estudiant, va concloure el discurs assegurant que “Tàrrega fomenta la preservació de la cultura i la ciutadania de qualitat” i va transmetre un missatge d’optimisme als assistents. Després de conèixer el nom del futur president de la Generalitat, Quim Torra, la diputada va dir que “el camí ha estat llarg però tenim per endavant el somni col·lectiu d’arribar a Itaca, que Lluís Llach va difondre entre tantes generacions”.

Segons Macià, “en aquest llarg camí ens ajuda preservar la cultura, com feu a Tàrrega, i la resiliència de Manuel de Pedrolo”. Tàrrega oferirà fins dilluns que ve mig centenar de propostes centrades en la cultura popular, la música i la gastronomia. De la jornada d’avui en destaca l’Eixideta, la cercavila dels grups infantils de cultura popular local amb més de dos-cents participants on es presentarà la nova dansa de l’Àliga petita.

tracking