SEGRE

SALUT NOUNATS

Les donants lleidatanes del Banc de Llet Materna baixen a la meitat en dos anys

Imatge d’arxiu del banc de llet materna.

Imatge d’arxiu del banc de llet materna.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les mares lleidatanes que van donar el seu excedent de llet al Banc de Llet Materna van baixar a vint-i-set l’any passat, un 52,7% menys que el 2015, quan es van registrar 57 donants. En aquest sentit, Lleida continua sent la província amb menys aportacions a aquesta entitat pública que, gestionada pel Banc de Sang i Teixits, va distribuir un total de 1.348 litres de llet als nounats de disset hospitals catalans.

Aquestes dades formen part d’un estudi liderat pel departament de Neonatologia del Vall d’Hebron i que ha constatat que els nadons prematurs que es beneficien d’aquesta llet poden reduir fins a la meitat l’enterocolitis necrosant (ECN), una malaltia digestiva greu que afecta sobretot els nounats amb un sistema immadur.

I és que, malgrat que la tendència de mares lleidatanes en període de lactància que donen la llet continua a la baixa, des que es va fundar aquesta entitat, fa set anys, cada vegada són més els nadons que es beneficien d’aquest servei, amb un total de 622 donacions en el conjunt de Catalunya. Entre altres beneficis, la nutrició amb llet materna afavoreix tots els nounats prematurs que encara no poden ser alletats per les seues mares, ajuda a regular el trànsit intestinal i millora la tolerància digestiva.

tracking