SEGRE

TRADICIONS FESTES

Agramunt honra Sant Isidre amb els Tres Tombs i el Mercat del Trasto

Amb 80 tractors, fins i tot dels anys trenta

La desfilada va incloure un comiat de soltera en què la nòvia, sobre el tractor, demanava la benedicció.

La desfilada va incloure un comiat de soltera en què la nòvia, sobre el tractor, demanava la benedicció.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Agricultors Verge del Socós d’Agramunt va celebrar ahir la festa dels agricultors en honor al patró, Sant Isidre Llaurador. L’acte central de la jornada va ser la benedicció dels tractors per part del rector de la parròquia de Castellserà, que va estar més de vint anys al servei de la capital del Sió, Llorenç Utgés, i la posterior festa dels Tres Tombs, que va començar a les 12.00 hores i va recórrer els principals carrers d’aquest municipi de l’Urgell.

La desfilada va comptar amb la participació d’uns vuitanta tractors i altra maquinària agrícola, entre els quals hi havia autèntiques peces de museu dels anys trenta del segle passat. A la desfilada també es va poder veure un comiat de soltera en què la núvia, vestida amb uniforme de treballar, anava a la part frontal d’un tractor amb un cartell que anunciava “Em caso, beneïu-me”. Entre els participants es van sortejar diversos regals cedits per entitats i comerços encara que, com és tradició, el colofó de la jornada el va posar el dinar de germanor, que va reunir desenes de veïns de totes les edats.

Una vintena de parades van vendre per sisè any objectes de segona mà a preus molt reduïts

Per amenitzar la jornada, el consistori també va organitzar per sisè any consecutiu el Mercat del Trasto, format per una vintena de parades que van omplir la plaça del Pou. Aquesta iniciativa, que des de primera hora del matí va comptar amb una gran afluència de públic, pretén donar una segona vida als objectes venent-los a preus molt rebaixats.

Finalment, van completar el programa festiu uns tallers a la mateixa plaça del Pou per aprendre a utilitzar desfibril·ladors en cas d’emergència, a càrrec de professionals sanitaris del Centre d’Atenció Primaria (CAP) d’Agramunt.

tracking