SEGRE

TRADICIÓ CELEBRACIONS

Tàrrega balla al so del bestiari

La capital de l’Urgell celebra el dia gran amb l’exhibició de balls tradicionals amb el bestiari popular || Firacóc tanca amb 12.000 visitants i bon balanç de vendes, encara que menys públic

Un moment de l’estrena del ball de la Verreta, element del bestiari popular.

Un moment de l’estrena del ball de la Verreta, element del bestiari popular.AJUNTAMENT DE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega va tornar a viure ahir una intensa jornada dedicada a la cultura popular en el marc de la festa major, que avui posarà fi a cinc dies de celebracions. Centenars de persones van sortir al carrer per assistir a l’Eixideta, una exhibició dels balls tradicionals de la ciutat que van obrir les autoritats locals encapçalades per l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló. Com a novetat, es va estrenar el nou ball de la Verreta, un element del bestiari popular impulsat per l’Associació Guixanet i que ja té coreografia pròpia, obra de Ton Farran. Prèviament hi va haver una exhibició de torres humanes dels Falcons de Barcelona, grup que havia d’actuar dissabte a la Nit del Tararot. També es va celebrar la processó i el festeig festiu de les Santes Espines, així com la missa en honor a les patrones de la ciutat. La jornada festiva es va completar amb el ball de l’Orquestra Selvatana i els concerts amb Roba Estesa i The Targarians, així com les actuacions de la Cobla Tàrrega i la Cobla Jovenívola d’Agramunt, que va animar petits i grans a ballar a l’edició número 35 de l’Aplec de Sardanes.

Per la seua part, la fira gastronòmica dedicada a la coca de recapte i als productes de fleca, Firacóc, va tancar una nova edició amb satisfacció de vendes a pesar que van disminuir els visitants, fet que l’organització va atribuir la pluja d’última hora de la tarda i de la nit de dissabte. Així, va rebre uns 12.000 visitants, uns 4.000 menys que en anteriors edicions. La disminució de visitants va afectar també els tiquets de degustació venuts, si bé els més de vint expositors es van mostrar satisfets amb les vendes que van fer.

Un moment de l’estrena del ball de la Verreta, element del bestiari popular.

Un moment de l’estrena del ball de la Verreta, element del bestiari popular.AJUNTAMENT DE TÀRREGA

tracking