SEGRE

FESTEJOS TRADICIONS

L'Aplec guanya tres colles i espera uns 13.500 penyistes

La festa arranca amb una caragolada solidària a la Seu Vella una setmana abans

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La trenta-novena edició de l’Aplec del Caragol, que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de maig, penja el cartell de ple amb la suma de tres de noves colles amb les quals es congregaran a la festa gastronòmica lleidatana per antonomàsia prop de 13.500 penyistes de 105 colles. Així ho va explicar ahir el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, durant la presentació de l’esdeveniment, en la qual va apuntar que Lleida espera la visita de 200.000 persones i el consum de 12,5 tones de caragols per a aquest esdeveniment, que l’any que ve encara “podria incorporar dos o tres colles més”. I que ja prepara el dossier per optar al títol de Festa d’Interès Turístic Internacional.

Com a novetats destaca la caragolada solidària de dissabte vinent a la Seu Vella, que consistirà en una degustació de caragols i beguda que destinarà els beneficis a l’associació Aremi. També la creació de la Bava de Caragol, un producte oficial de l’Aplec pensat per als més petits que consisteix en la lleidatanització del famós slime, la incorporació d’una activitat infantil el dimecres 23 o la Xollada Solidària, que se celebrarà el diumenge 27 i que comptarà amb la participació de fins a quinze perruqueries lleidatanes que oferiran tallades de cabells a cinc euros i que destinaran els beneficis a l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Lleida.

Unes 200.000 persones visitaran Lleida per l’Aplec i s’hi consumiran 12,5 tones de caragols

A nivell gastronòmic, la novetat arriba de la mà de la cervesa, ja que els penyistes podran fer-la al seu gust, calibrant amargor, olor i grau alcohòlic. Pel que fa als premis, la Fecoll entregarà el Caragol Bover (positiu) a l’equip d’hoquei Llista Blava, mentre que el Llimac (negatiu) quedarà desert perquè “els dolents eren molt dolents, així que la ironia del premi és que el deixem desert”, va dir Perdrix.

El pregó oficial a càrrec de l’actriu lleidatana Lara Díez de dilluns vinent donarà el tret de sortida a la XXII Setmana Cultural. L’obertura del XXXIX Aplec del Caragol tindrà lloc el divendres 25 amb el Caragolasso, que aquest any ve “carregat de sorpreses”.

Moment de la presentació de l’Aplec, ahir, a la seu de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol.

Moment de la presentació de l’Aplec, ahir, a la seu de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol.ITMAR FABREGAT

tracking