SEGRE

PIRINEU PATRIMONI

Aigüestortes va ser habitat

Així ho demostra una exposició que documenta 350 jaciments || La mostra obre demà a Esterri i tancarà el 15 de juliol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mostra Muntanyes a la Prehistòria. L’arqueologia al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha demostrat que aquest espai protegit va ser habitat per homes i dones des de fa, com a mínim, 10.000 anys. Aquesta mostra, que té per objectiu divulgar els quinze anys d’investigació arqueològica que s’han fet al parc i que han documentat uns tres-cents cinquanta jaciments, ha demostrat amb proves científiques que la presència humana ha conformat el paisatge del parc d’Aigüestortes, que es pensava que era un terreny verge fins fa unes quantes dècades. L’exposició s’inaugura demà a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu i estarà obert al públic fins al 15 de juliol.

Els tres-cents cinquanta jaciments descoberts i exposats a la mostra són petites restes boscoses, coves i restes arquitectòniques a l’aire lliure com cabanes. També hi ha gerros, ceràmiques, pedres sílexs i possibles ritus funeraris (encara per determinar).

Segons Ermengol Gassiot, comissari de l’exposició i doctor en prehistòria, els resultats que planteja aquesta mostra són molt interessants “perquè xoquen amb la idea que era predominant fins ara en la comunitat científica de l’alta muntanya com un paisatge verge i no habitat per humans. El cas d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici demostra que no és així i que la Humanitat podia viure a 2.000 metres d’altitud”, assegura Gassiot.

tracking