SEGRE

EDUCACIÓ SALUT

Alumnes de Tàrrega aprenen a reanimar

Els estudiants aprenen tècniques per saber actuar en cas de parada cardiorespiratòria.

Els estudiants aprenen tècniques per saber actuar en cas de parada cardiorespiratòria.INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 400 alumnes de sisè de Primària i de quart de l’ESO de tots els centres educatius de Tàrrega participaran, durant aquest mes, en la quarta edició dels tallers de reanimació del Programa de Salut i Escola del departament de Salut. Amb l’objectiu de dotar tots els escolars dels coneixements bàsics, les tècniques i les habilitats necessàries per reconèixer una persona que es trobi en situació de parada cardiorespiratòria i poder practicar-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar. A més, els alumnes de l’ESO aprenen a utilitzar un desfibril·lador extern automàtic (DEA).

El programa, que es va posar en marxa el 24 d’abril, visitarà les escoles Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Maria-Mercè Marçal, Sant Josep i Escola Pia, i els instituts Alfons Costafreda i Manuel de Pedrolo, que rebran a les seues aules un equip multidisciplinari de professionals sanitaris com professionals d’infermeria i urgències del CAP de Tàrrega, professionals d’infermeria del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de l’organització DYA de Tàrrega.

Els tallers tenen una durada aproximada de dos hores i mitja i compten amb una part teòrica i una altra de pràctica, en la qual els escolars utilitzen maniquins i desfibril·ladors de formació. La iniciativa rep també suport del consistori de Tàrrega i el consell comarcal de l’Urgell.

tracking