SEGRE

TRANSPORT

Demanen disculpes després que un tren al Japó sortís 25 segons abans

Els trens japonesos són coneguts per la seua puntualitat extrema

Demanen disculpes després que un tren al Japó sortís 25 segons abans

Demanen disculpes després que un tren al Japó sortís 25 segons abansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa ferroviària japonesa ha demanat disculpes de forma pública després que un dels seus trens sortís divendres passat de l’estació amb 25 segons d’avançament.

"Aquest gran inconvenient que hem causat als nostres clients és inexcusable", va assenyalar l’empresa JR West, després que un dels seus trens sortís a les 7:11:35 i no a les 7:12:00, tal com tenia previst divendres passat, segons van detallar en un comunicat.

L’incident, que es va produir a la línia Biwako (entre Maibara i Kyoto, a l’oest del Japó), es va donar a conèixer després de la queixa d’un dels clients, que va cridar a l’oficina central dient que havia perdut el tren perquè aquest havia sortit abans, concretament 25 segons.

Aquesta és la segona vegada en sis mesos que un tren japonès surt de l’estació abans d’hora, després que el novembre passat un shinkansen -tren bala- que es dirigia a la ciutat de Tsukuba (nord de Tòquio) emprengués el viatge amb 20 segons d’avançament, una notícia que va generar un gran impacte mediàtic fora del Japó.

En aquesta ocasió, el conductor del tren, que viatjava amb 1.200 passatgers a bord, va tancar les portes un minut abans de l’hora estipulada i malgrat adonar-se del seu error, va decidir no tornar a obrir-les ja que no va poder veure cap passatger a l’estació.

Els trens japonesos són coneguts per la seua puntualitat extrema, malgrat tractar-se del país que més nombre de passatgers mou en aquest mitjà de transport a l’any, segons la Unió Internacional de Ferrocarrils.

En l’incident del novembre passat, la companyia "va demanar sinceres disculpes" pel seu retard, que es va deure a una confusió del conductor quant a l’hora de sortida, encara que en aquesta ocasió cap passatger no es va quedar a terra.

tracking