SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Reparteixen 100.000 € entre tretze ens socials lleidatans

Dins del programa d’ajuts solidaris de l’Agència Catalana de Cooperació

La Coordinadora d’ONGD de Lleida gestionarà les subvencions.

La Coordinadora d’ONGD de Lleida gestionarà les subvencions.COORDINADORA D’ONGD I AMS DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretze entitats lleidatanes dedicades a la lluita i la defensa dels drets humans rebran ajuts del Fons Específic de l’Agència Catalana de Cooperació, una subvenció que suma 100.000 euros a repartir i en la qual també participen la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

Així, les entitats beneficiàries són la Fundació Pagesos Solidaris, l’Associació Veïns del Món Solidaris, Alpicat Solidari, Lleida pels Refugiats, Amics de la Unesco de Lleida, la Fundació Privada Lleida Solidària, l’Associació LIKA, Ferreruela Sanfeliu, Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, Antisida de Lleida, el Grup Cultural Garrigues (Garrigues Cooperació), ACDC Lleida.cat i el Centre Llatinoamericà de Lleida.

El Fons Específic reforçarà els recursos humans de les organitzacions i la formació del seu personal

La iniciativa té com a objectiu enfortir l’estructura de les organitzacions i contribuir a la formació del seu personal, així com promoure les activitats de sensibilització per al desenvolupament en les Terres de Ponent. Així mateix, gràcies al conveni de col·laboració firmat entre l’Agència Catalana de Cooperació i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, serà aquesta última l’encarregada de gestionar els tràmits administratius i fer un seguiment tècnic i econòmic de l’execució dels projectes presentats per les organitzacions lleidatanes, juntament amb una auditoria externa que durà a terme el balanç de comptes.

A la primera edició del Fons Específic 2016, van ser set les entitats lleidatanes beneficiades −la Fundació Ferreruela Sanfeliu, Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Lleida Solidària, ACDC Lleida.cat, Garrigues Cooperació, Alpicat Solidari i l’Associació Unesco Lleida.

Des de la gestora lleidatana s’espera que aquestes subvencions aportin vitalitat al sector, tenint en compte l’escenari mínim de pressupostos històrics per part de les administracions locals de la demarcació de Lleida en l’àmbit de la cooperació i els drets humans.

tracking