SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

Estudi mundial de l'ictus amb 200 pacients lleidatans

El seguiment del tractament es redueix a partir del primer any i creix el risc de recurrència

Membres del grup de Neurociències Clíniques de l’IRBLleida, que han participat en l’estudi amb investigadors de l’Arnau i la UdL.

Membres del grup de Neurociències Clíniques de l’IRBLleida, que han participat en l’estudi amb investigadors de l’Arnau i la UdL.IRB LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos-cents lleidatans que havien patit un ictus han participat, al costat de més de 3.600 pacients de tot el món, en un pioner estudi multicèntric que per primera vegada ha fet un seguiment a llarg termini.

La investigació ha involucrat 21 països i un total de 42 centres, entre aquests el servei de Neurologia de l’Arnau, l’IRB Lleida i la Facultat de Medicina de la UdL, que són els que han aportat un major nombre de malalts. En aquest sentit, l’estudi els ha avaluat durant cinc anys i els resultats s’han publicat a la revista New England Journal of Medicine i es van presentar dimecres en la quarta European Stroke Organisation Conference, que se celebra fins avui a Göteborg, Suècia.

Els investigadors han posat de manifest que el risc que les persones que pateixen un ictus transitori o un accident cerebrovascular tornin a patir-lo es controla durant el primer any de seguiment, però que després del compliment del tractament disminueix.

tracking