SEGRE

LGTBI PROTESTES

L'arc de Sant Martí continua amenaçat

Una cinquantena de persones es concentren a Lleida en contra dels delictes d’odi per homofòbia || Ponent manté el nombre de denúncies, que van ser cinc el 2017

La plaça de la Paeria va acollir l’acte de commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia.

La plaça de la Paeria va acollir l’acte de commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El robatori de la bandera LGTBI+ durant les Festes de Maig de La Sirollada i una agressió a una dona de 45 anys són dos de les primeres denúncies públiques per delictes d’odi per homofòbia que registra Lleida el 2018. Així ho van explicar ahir portaveus de Colors de Ponent, que va organitzar una concentració a la plaça de la Paeria per commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, que se celebra cada 17 de maig, data en el qual l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties el 1990. “Molta gent pensa que no és necessari reivindicar-ho, però sí que ho és.

Dimarts passat vaig patir una agressió i, encara que costi molt, ho denunciaré”, va dir ahir una lleidatana de 45 anys membre de l’entitat que, emocionada, va afegir que “continuen passant coses molt desagradables que no s’han de tolerar”. I és que la regió policial de Ponent registra el mateix nombre de denúncies d’agressions contra aquest col·lectiu des de fa dos anys, 5 l’any 2017 i 5 més el 2016. “Els números no solen reflectir la realitat, ja que hi ha moltes persones que pateixen agressions, però els que denuncien són pocs”, va afirmar Maria Capell, presidenta de Colors de Ponent. Durant la concentració, que va congregar més de cinquanta persones, el col·lectiu va posar l’accent en les persones LGTBI+ refugiades, que han de fugir dels seus països per la situació de perill per orientació de gènere, la situació de bullying que viuen els menors del col·lectiu a les escoles i la dificultat d’accés al mercat laboral de les persones transsexuals que, van dir, “segueixen patologitzades”.

La Comissió Europea admet que “queda molt per fer” La Comissió Europea va admetre ahir que “queda molt per fer” pel col·lectiu LGTBI i per la igualtat. Així ho va expressar el vicepresident primer de la CE, Frans Timmermans, que va dir que “s’ha aconseguit avançar força en els darrers vint anys, però encara queda molt per fer. I molt del que hem aconseguit (a la UE) gairebé és un somni inabastable per a gent d’altres parts del món. No descansarem fins que la discriminació sigui cosa del passat”.  Per la seua part, la cap de diplomàcia europea, Federica Mogherini, va recordar que “tant dins com fora de la Unió Europea” les persones LGTBI són “massa sovint” víctimes de violència i crims d’odi. Com a gest de suport a la igualtat del col·lectiu, l’Executiu tenia previst engalanar l’edifici Berlaymont de Brussel·les i totes les seues delegacions amb la bandera de l’arc de Sant Martí.

tracking