SEGRE

MEDI AMBIENT

Les bosses de plàstic deixaran de ser gratuïtes l'1 de juliol

Encara que siguin les més petites i lleugeres

Les bosses de plàstic deixaran de ser gratuïtes l'1 de juliol

Les bosses de plàstic deixaran de ser gratuïtes l'1 de juliolEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha posat fi a les bosses de plàstic lleugeres que encara s’entreguen de forma gratuïta a nombrosos comerços, un envàs molt nociu des del punt de vista ambiental per la seua baixa reutilització i perquè es dispersen com a escombraries fàcilment a causa del seu reduït pes.

Els consumidors hauran de pagar a partir del pròxim 1 de juliol per cada bossa de plàstic que rebin, encara que siguin les més petites i lleugeres, una cosa ja generalitzada a Espanya per a les bosses de plàstic més grans.

El Consell de Ministres ha aprovat en aquest sentit un Reial Decret, a proposta del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, que trasllada a l’ordenació jurídica espanyola la directiva comunitària, per reduir l’impacte mediambiental dels envasos i dels seus residus.

El decret aprovat avui pel Govern estableix algunes excepcions, entre elles les bosses de plàstic "molt lleugeres" (menys de 15 micres) per raons d’higiene i destinades generalment a nombrosos comerços a contenir aliments frescos o a granel, com la fruita, el peix o la carn, que continuaran sent gratuïtes.

La ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha subratllat avui, després de la reunió del Consell de Ministres, que Espanya se situarà així, juntament amb França i Itàlia, com un dels països d’Europa amb una legislació "més ambiciosa" per reduir l’ús i el residu plàstic.

tracking