SEGRE

SOCIEDAD

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el "sí, vull"

En un entranyable i assolellat casament celebrat a la localitat britànica de Windsor

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el "sí, vull"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Enric i l’exactriu nord-americana Meghan Markle s’han donat el "sí, vull" en un entranyable i assolellat casament celebrat a la localitat britànica de Windsor, que ha generat expectació màxima a tot el món.

L’entrada de Markle, de 36 anys, a la capella de San Jorge del castell de Windsor va ser espectacular.

Amb un vestit blanc i vel subjecte per una tiara de diamants Markle va baixar de l’automòbil, un Rolls-Royce Phantom IV, que la va portar fins el temple, on li esperava el seu promès, el príncep Enric - nét de la reina Ii d’Anglaterra i sisè en la línia de successió al tron-, qui anava vestit amb l’uniforme del regiment de cavalleria "Blues and Royals" de la Guàrdia Real.

El vestit de la núvia va ser dissenyat per la britànica Clare Waight Keller per a la casa francesa Givenchy.

La promesa va entrar sola a la capella acompanyada per deu nens que feien de dames d’honor i patges, entre ells Jorge i Carlota, fills dels ducs de Cambridge, fins que el seu sogre, el príncep Carles, hereu al tron i en absència del pare de la núvia, la va prendre del braç per conduir-la fins l’altar.

La cerimònia, que va començar poc després del migdia (11.00 GMT), va ser oficiada pel degà de Windsor, el referèndum David Conner, mentre que l’arquebisbe de Canterbury i primat de l’Església d’Anglaterra, Justin Welby, va ser l’encarregat de casar-los.

A més, el bisbe Michael Curry, que el 2015 es va convertir en el primer afroamericà en presidir l’Església Episcopaliana dels Estats Units, va pronunciar un sermó sobre la força de l’amor.

El nuvi, de 33 anys va arribar a la capella acompanyat pel seu germà, el duc de Cambridge, que va ser padrí i l’encarregat de portar als anells, que es va intercanviar la parella en un dels moments més emotius.

Just abans de la núvia van fer la seua entrada al temple la reina Isabel II, de 92 anys, al costat del seu marit, el duc d’Edimburg, de 96 anys.

La reina lluïa un vestit de jaqueta verda llima a joc amb un barret del mateix color, adornat amb una ploma en tonalitats morades.

Markle, acompanyada de la seua mare, Dòric Ragland, va emprendre el seu camí del castell de Windsor també en un Rolls-Royce que va partir de l’hotel on va passar la seua última nit de soltera.

A les portes de la capella de San Jorge va prendre el relleu el príncep Carles, encarregat de portar fins l’altar a la núvia, després que el seu pare declina complir amb aquesta missió per motius de salut.

En la cerimònia, d’una hora de durada, Jane Fellowes, germana més gran de la mare del príncep Enric, la morta Diana, princesa de Gal·les, va llegir un passatge del "Cantar dels Cantares" de Salomó per "honrar el record" d’aquesta.

La cerimònia va tenir un variat acompanyament musical, va incloure gòspel i una peça per a violoncel, en una església decorada amb roses blanques, peònies i didaleres, del que es va encarregar la florista Philippa Craddock.

Els actors George Clooney, acompanyat de la seua esposa Amal, i Idris Elba; la presentadora nord-americana Oprah Winfrey, l’exjugador de futbol David Beckham i la seua dona Victoria Beckham, la tennista Serena Williams i el cantant James Blunt també van preparar l’acte amb la seua presència, despertant l’atenció mediàtica més gran i del públic.

El cantant britànic Elton John va ser un altre dels convidats estrella i s’espera que canti a la recepció privada que s’oferirà als convidats al Saló de San Jorge del castell de Windsor.

Posteriorment, el matrimoni va fer un recorregut en carrossa pels llocs destacats de la vila de Windsor, decorats per a l’ocasió i on van anar aclamats per les multituds, entre elles, pels apassionats que van dormir aquests dies al carrer.

Molt somrients, els ja ducs de Sussex van saludar a la gent que els victorejava al pas de la seua carrossa, tirada per quatre cavalls blancs i escortada per un destacament del regiment de cavalleria de la Guàrdia Real.

A l’enllaç van acudir convidades 2.640 persones, entre les que no figurava cap polític en actiu, però sí 1.200 "ciutadans corrents" procedents de tots els racons del Regne Unit.

La parella no tindrà una, sinó dos recepcions, per celebrar la seua unió, una per als convidats i una altra per a familiars i amics més pròxims, amb un menú de canapès i petits plats, i un pastís de llimó i saüc.

Prop de 120.000 persones es van congregar per veure de prop el casament a Windsor, al sud-est d’Anglaterra, juntament amb 5.000 periodistes de tot el món i 79 mitjans internacionals que van cobrir el compromís matrimonial.

Els noucasats viuran en unes dependències del palau de Kensington després de concloure la seua lluna de mel, la destinació de la qual roman en secret, encara que es diu amb Namíbia i Botswana com els elegits.

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el "sí, vull"EFE

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el "sí, vull"EFE

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el "sí, vull"EFE

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el "sí, vull"EFE

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el

El príncep Enric i Meghan Markle es donen el "sí, vull"EFE

tracking