SEGRE

ESTUDIS JORNADES

L'Extensió Universitària atreu 200 persones a Mollerussa

Clasura del curs amb un recital audiovisual dedicat a Maria-Mercè Marçal

La clausura es va portar a terme al Centre Cultural.

La clausura es va portar a terme al Centre Cultural.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala d’actes del Centre Cultural de Mollerussa va acollir ahir la clausura de les Aules d’Extensió Universitària Guiu Clara, una activitat que a la capital del Pla d’Urgell fa més d’una dècada que se celebra i que compta amb uns dos-cents alumnes. “Vam començar amb divuit”, va remarcar la presidenta de l’associació encarregada d’organitzar aquesta iniciativa, Teresa Grañó. Aquest curs s’han portat a terme una trentena d’activitats que han tractat temes de diferent índole, com la música, la fisioteràpia o la història de l’art. En aquelles sessions en què el ponent era de la ciutat, l’activitat s’obria a tots els veïns, tal com va remarcar Grañó. Va ser el cas de la xarrada que va dur a terme el 14 de maig passat Esther Solé, llicenciada en història de l’art i veïna de Mollerussa, que va exposar una anàlisi del Guernica, de Pablo Picasso.

L’acte de clausura va comptar amb la participació del coordinador de les Aules d’Extensió Universitària de la Universitat de Lleida, Màrius Bernadó, que va destacar l’èxit d’aquesta iniciativa, que compta amb més de 3.300 alumnes a tot el territori. “És l’única en la qual els que aprenen continuen repetint curs”, va remarcar. A part del caràcter acadèmic, Bernadó va destacar que aquestes aules ajuden a “crear comunitat”, per la qual cosa els assistents són “més savis i més persones”. La regidora d’Ensenyament de l’ajuntament, Mònica Segués, va destacar la importància d’oferir una formació contínua, donant a conèixer les noves tecnologies, i al seu torn el president del consell comarcal, Joan Trull, va afirmar que les Aules no només compten amb participants de Mollerussa, sinó de tota la comarca en general. L’acte també va voler recordar la figura de dos dels organitzadors, Ramon Gallinat i Ramon Vallés, amb un emocionat aplaudiment.

La jornada de clausura va comptar amb el recital audiovisual I amb guix escric el meu nom a càrrec de la companyia Cassigalls de Juneda, dedicat a l’escriptora natural d’Ivars d’Urgell Maria-Mercè Marçal.

L’associació d’Aules d’Extensió Universitària Guiu Clara ja organitza el nou curs, que s’iniciarà a la tardor.

La clausura es va portar a terme al Centre Cultural.

La clausura es va portar a terme al Centre Cultural.J.GÓMEZ

tracking