SEGRE

Salut retira dos tipus de formatge de Buruaga Arditegia per estar contaminats

Dos persones han patit una intoxicació alimentària lleu associada presumptament al consum d’aquests formatges

Imatge d'arxiu d'un formatge.

Salut retira dos tipus de formatge de Buruaga Arditegia per estar contaminatsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern Basc està retirant del mercat per estar contaminats els dos tipus de formatge elaborats per l’empresa Buruaga Arditegia, un de comercialitzat sota aquest nom i un altre de fabricat per les marques San Donato, Izaga, Arralde, Euskal Gazta, Lapiko i Kutixak. El Departament de Salut ha informat en una nota que en aquests dos tipus de formatge, que s’elaboren amb formatge madurat de llet crua d’ovella, s’ha detectat contaminació microbiològica per Listeria monocytogenes en un cas i per toxina estafilocócica en un altre.

Pel que sembla dos persones han patit una intoxicació alimentària lleu associada presumptament al consum d’aquests formatges, la contaminació dels quals s’ha detectat en els controls habituals realitzats pels inspectors de seguretat alimentària de Salut Pública.

En concret s’estan retirant del mercat els lots de formatge de producció pròpia d’aquesta formatgeria elaborats després de setembre de 2017 per a les marques San Donato, Izaga, Arralde, Euskal Gazta, Lapiko i Kutixak amb marca sanitària 1501584-VI.

Així mateix s’estan retirant els lots elaborats després de febrer d’aquest any de la marca Buruaga Arditegia amb la mateixa marca sanitària.

Com a mesura de precaució s’aconsella als qui tinguin a casa seua algun envàs d’aquests productes, que s’abstinguin de consumir-los i que acudeixin a un centre sanitari si els han menjat i tenen "alguna simptomatologia no habitual". Aquesta informació ja ha estat comunicada a l’Agència Espanyola de Consum Seguretat Alimentària i Nutrició, que al seu torn l’ha posat en coneixement de les altres comunitats autònomes perquè duguin a terme "les oportunes actuacions".

tracking