SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVES

Científics precoços al carrer

Ciència al Carrer oferirà dissabte experiments de 39 escoles i 21 divulgadors científics || Els alumnes lleidatans, al capdavant en tecnologia

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dotzena edició de Ciència al Carrer, la fira divulgativa que cada any converteix la plaça de la Catedral en una gran aula de ciència, comptarà amb la participació de trenta-nou centres educatius de Lleida i comarques, vint-i-dos empreses i més de vint científics provinents de Girona, Andorra, Saragossa, Madrid, Sant Sebastià i Màlaga. Així es va anunciar ahir durant la presentació d’un certamen que pretén “estimular la vocació científica i tecnològica entre els més joves”. En aquest sentit, l’alcalde, Àngel Ros, va destacar la consolidació d’una iniciativa que, al costat d’altres experiències educatives com la Lego League o la Fira Mercatec, han convertit la ciutat en un referent en aquest sector. “Tenint en compte les necessitats del país pel que fa a investigació, estem duent a terme una important tasca social amb aquest certamen, que intenta transmetre el concepte que la ciència també és divertida”, va apuntar Ros, que va afegir que les xifres de participació han augmentat un 10% en aquesta edició.

Per la seua part, el director delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va subratllar que alumnes lleidatans de quart de l’ESO van obtenir l’any passat els millors resultats en competències cientificotecnològiques de Catalunya, “cosa que reflecteix la bona pràctica dels nostres docents, que també aprenen noves maneres de despertar l’interès per la ciència”. A l’acte també va assistir la regidora de Cultura, Montse Parra, i el diputat Eloi Bergós.

L’alcalde Àngel Ros va encapçalar ahir la presentació de la XII edició de Ciència al Carrer.

L’alcalde Àngel Ros va encapçalar ahir la presentació de la XII edició de Ciència al Carrer.AJUNTAMENT DE LLEIDA

tracking