SEGRE

FESTES

L'Aplec viu una de les edicions més multitudinàries

La Fecoll es marca l'objectiu de ser Festa d'Interès Turístic Internacional

L'Aplec viu una de les edicions més multitudinàries

L'Aplec viu una de les edicions més multitudinàriesLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'edició número 39 de l'Aplec del Caragol tancarà portes aquest vespre amb les expectatives assolides. El bon temps ha acompanyat tot el cap de setmana i el balanç demostra que ha estat una festa multitudinària gràcies a la incorporació de  tres colles noves pera un total de 13.500 collistes de 105 grups, uns 200.000 visitants i 12 tones de caragols consumides. Fa 15 anys que és Festa d'Interès Turístic Nacional, tant d'àmbit català com espanyol, i el repte ara és aconseguir també el distintiu de Festa d'Interès Turístic Internacional.

La Fecoll també ha resaltat les bones xifres pel que fa a la venda de 'packs del visitant', uns 1.500. Al restaurant habilitat per als visitants al Palau de Vidre es calcula que s'han servit uns 2.000 menús i 1.800 tastets. Ferran Perdrix, president de la Fecoll, ha destacat que "hem detectat un augment dels visitants de Girona però també de molts altres llocs". Tampoc hi ha hagut incidències destacades "perquè és una festa on hi destaca la convivència", ha remarcat el president de la Fecoll. També han tingut molt èxit la Txollada Solidària.

L'Aplec ha comptat avui amb la visita del president de la Generalitat, Quim Torra. El president ha estat acompanyat de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Ahir va ser el torn del president del Parlament, Roger Torrent. 

Aquest matí també ha tingut lloc la cercavila matinal on es fa la tradicional imposició d'escarapel·les.

tracking