SEGRE

EDUCACIÓ CONFERÈNCIES

Tàrrega sensibilitza més de 430 escolars sobre els refugiats

A través d’un voluntari de l’ONG Pro Activa Open Arms i de testimonis

Assistents ahir a la conferència de l’ONG a la sala d’actes de l’INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega.

Assistents ahir a la conferència de l’ONG a la sala d’actes de l’INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 432 alumnes de secundària, concretament dels cursos de 1r, 2n i 3r d’ESO, de centres educatius de Tàrrega i Agramunt, participen en unes xarrades de sensibilització sobre la problemàtica dels refugiats. El coordinador del voluntariat de l’ONG Pro Activa Open Arms, Rúben Lago, va destacar ahir a l’institut Manuel de Pedrolo de la capital de l’Urgell que “amb aquestes conferències oferim una aproximació, a través de testimonis (que projecten en vídeos), a la realitat que es viu a la Mediterrània central i a la resposta dels estats europeus a aquesta crisi humanitària”. Per a Lago, aquestes xarrades de sensibilització són necessàries perquè “es prengui consciència del que està passant i que des de la base puguem començar a combatre l’esperit d’immigració i racisme creixent a Europa”. Lago va destacar que “és necessari donar veu a les persones refugiades, explicar qui són, per què vénen aquí i per què fugen per mar dels seus països d’origen”. Després de l’explicació de gairebé una hora, es van iniciar uns debats amb els alumnes sobre com d’injust és el tracte que reben aquestes persones. En total es duen a terme tres xarrades entre ahir i avui a l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega i a l’institut Ribera del Sió d’Agramunt en els quals participen estudiants de secundària del Manuel de Pedrolo, Alfons Costafreda, Vedruna, UEC i Escola Pia de Tàrrega i del Ribera del Sió d’Agramunt. Les sessions estan organitzades pel consell comarcal i el servei educatiu de l’Urgell en el marc del Programa Comarcal de Suport a l’Educació.

Pro Activa Open Arms és una organització no governamental (ONG) i sense ànim de lucre la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució política o pobresa. L’entitat va nàixer el mes d’octubre del 2015 a partir d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles. Es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i el Mediterrani Central, així com la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú no explica.

Des de la seua creació, l’ONG Pro Activa Open Arms ha aconseguit salvar la vida de més de 60.000 persones gràcies a la tasca dels seus voluntaris, que continuen prestant la seua ajuda al Mediterrani.

tracking