SEGRE

Aquestes són les excuses de les empreses per excloure les dones dels seus consells

Segons un informe difós pel Govern britànic

Imatge de la borsa de Londres.

Aquestes són les excuses de les empreses per excloure les dones dels seus consellsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Les dones no encaixen" o "no volen (acceptar) la pressió" són algunes de les excuses que esgrimeixen les companyies del Regne Unit per justificar l’absència de dones en els seus consells d’administració, va revelar aquest dijous el Govern britànic.

L’Executiu va difondre part del contingut de l’informe Hampton-Alexander, elaborat per l’empresari Philip Hampton amb l’auspici governamental, sobre la presència de dones en les juntes directives de les 350 empreses més grans del país.

Altres excuses ofertes per les corporacions són, per exemple, que "no hi ha massa dones amb prou credencials ni experiència per estar en el consell, ja que els assumptes que es tracten són extremadament complexos". A més, segons l’opinió dels directius homes, "la majoria de les dones no volen la pressió d’asseure’s en un consell" i "totes les dones vàlides estan ja adjudicades". "Si els accionistes no els preocupa la composició del consell, per què ens hauria de preocupar a nosaltres?", es pregunten alguns dels empresaris participants en aquest informe, en el que també afirmen: "No puc designar una dona només perquè jo vull".

Alguns homes argumenten que els seus col·legues del consell "no voldrien nomenar a una dona" o asseguren que "no hi ha vacants", i d’altres diuen que ja tenen una dona, per la qual cosa "ara els toca a d’altres", recull l’informe.

El secretari d’Estat d’Empresa, Andrew Griffiths, va declarar que "és xocant que algunes companyies pensin que aquestes patètiques i condescendents excuses són raons acceptables per excloure les dones dels alts càrrecs". Griffiths va subratllar que "les empreses de més èxit són les que fomenten la diversitat".

Amanda Mackenzie, consellera delegada de l’organització Business in the Community, que promou la responsabilitat empresarial, va dir que, "llegint aquesta llista d’excuses, sembla que estem al 1918 i no al 2018". "Potser els qui donen crèdit a aquestes excuses són els que no haurien d’estar asseguts en els consells d’administració i haurien d’apartar-se", va afirmar.

L’informe, que es presentarà en la seua totalitat el 27 de juny, assenyala que "entorn d’un terç de les 350 empreses més importants encara tenen poques dones en els seus consells o en posicions de lideratge", i commina a les companyies a que almenys una tercera part dels seus càrrecs directius siguin ocupats per dones el 2020.

tracking